Prachtige rijstterrassen, tempels en een bruisend stadscentrum! Ubud is de lievelingsplaats van velen! Wordt dit ook jouw lievelingsplek?

Wat is er te doen in Ubud?

#1 Bezoek het bekendste rijstterras van Bali!

Je kent ze vast: De plaatjes van de prachtige groene rijstterrassen! Huur een scooter en bekijk deze geweldige (Tegalalang) terrassen zelf! Als je vroeg in de ochtend gaat (rond 7 uur) ben je de drukte voor. Je parkeert je scooter en voor je de terrassen oploopt komt er iemand naar je toe voor de entree (nog geen euro). Hierna kun je genieten van het prachtige uitzicht en wandelen tussen de terrassen! 

#2 Dwaal door de verlaten gangen in het Ghost hotel!

Overwoekerd door vele planten, plafonds die half instorten en een griezelig sfeertje.. Het Ghost Hotel ligt vlakbij Ubud, huur een scooter (of regel een taxi) en dwaal zelf rond in dit bizarre hotel. Een echte entree is er niet, wel staat er iemand die omgerekend anderhalve euro entree vraagt en je de oprijlaan oplaat. Huur je een scooter dan is dit goed te combineren met #3 en #4!

#3 Rijdt naar de tempel Ulun Danu Bratan!

Het is geweldig om zelf op je scooter naar de tempel te rijden, de weg erheen is mooi en er is genoeg te zien! Trek er een dag voor uit, het is maar 35 kilometer rijden maar je zal toch al snel een aantal uur onderweg zijn. Als je geluk hebt staat het water rondom de tempel hoog en staat de tempel in het water! Je kunt dit goed combineren met #2 en #4!

#4 Banyumala Twin waterval

Bezoek deze indrukwekkende waterval, het is een aardig eindje rijden vanaf Ubud maar zeker de moeite waard! Het is een korte klim naar de waterval (15 minuten) vanaf de parkeerplaats. Het is verstandig schoenen aan te doen omdat het op sommige stukken stijl kan zijn en sommige stenen zitten los. Huur je een scooter dan is dit goed te combineren met #2 en #3!

#5 Kookklas tussen de rijstvelden!

Typisch Indonesische gerechten bereiden tussen de rijstvelden? Wij vonden het geweldig! Boek een kookklas bij Omah D’Taman Guest House!
Tip: Er worden veel kookklassen aangeboden in Ubud, zoek degene waar je jouw lievelingseten bereidt.

#6 Monkey Forest

Ubud staat bekend om zijn Monkey Forest vandaar dat we dit noemen. Wat ons betreft geen must-mee omdat er meer toeristen dan apen zijn. Voor iets meer dan 5 euro heb je de hele dag toegang tot dit park.

#7 Bekijk de beelden in de rotsen bij Genung Kawi!

Terwijl je naar de rots loopt heb je een mooi uitzicht over de rijstvelden. Het is een beste klim (een kleine 400 traptreden) voor je de beelden kunt bewonderen. Houdt er wel rekening mee dat je een omslagdoek nodig hebt om je te bedekken. De entree is ongeveer een euro.

Accommodatie

Wij verbleven bij Hotel Duana Sari. Dit ligt buiten het (drukke) toeristische centrum, midden tussen de rijstvelden. Het fijne was dat je hier ook een scooter kon huren voor 4 euro per dag. Elke ochtend werd er geofferd en kon je genieten van een heerlijk ontbijt op je eigen terrasje. Zeker een aanrader wat ons betreft!

Bekijk hier onze video!
Hoe kom je in Ubud?

Vanaf Denpasar en Padang Bay is het ongeveer 2 uur rijden, vanaf Sanur doe je er ongeveer een uur over. Kom je vanuit Lovina of Amed? Dan zul je er ongeveer 3 tot 3,5 uur over doen.

Op naar de volgende bestemming!

Voor de meeste reizigers is de volgende bestemming vanaf Ubud: Uluwatu, West-Bali, Nusa Penida of Gili Trawangan.

Visum verlengen?!

Wil jij ook langer blijven op het prachtige Indonesië, klik hier hoe je je visum kunt verlengen!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *