Je zit heerlijk op je fiets, kijkt om je heen en overal waar je kijkt zie je ruïnes, boeddhabeelden en ook tempels. Je fietst via bruggetjes langs de verschillende watertjes langs de ruïnes en tempels die jij wilt zien, het is echt prachtig! Ook de ruïnes van Ayuttahya zijn zeker een bezoek waard!

Ayutthaya is een zeer oude stad dat ligt in het midden van Thailand, het is maar 2 uur rijden vanaf Bangkok. Wist je dat Ayutthaya 400 jaar geleden de hoofdstad van Thailand was?

Wat te doen in Ayutthaya?
#1 Huur een fiets en ga op pad in de oude stad van Ayutthaya (historical park)

Wij huurden een fiets in Ayutthaya om zo de oude stad te verkennen. Heerlijk op je eigen tempo fietsen door het park is echt heerlijk. Er is redelijk wat schaduw maar neem toch een grote fles water mee, je verliest namelijk aardig wat vocht. Via maps.me kan je zelf makkelijk je route samenstellen.
Je ziet veel fietsverhuurders voor ongeveer €2,50 per dag.
Bij elke tempel/ruïne betaal je een klein bedrag om erin te mogen. Dit zal variëren tussen de 20 en 50 Bath.
Tip voor de vrouwen: Neem iets mee om je schouders en knieën te bedekken tijdens het bezoek aan de tempels.

#2 Geniet van de avondmarkt!

Er is een gezellige avondmarkt met heel veel lekker eten, veel vers fruit, overheerlijke sapjes en ook de bekende souvenirs. De markt is een paar honderd meter lang. Zoek een ‘terrasje’ waar het druk is. Ga zitten op een krukje bij een uitklaptafel en geniet van de gerechten die ongeveer maar een euro kosten! Goedkoop en bovendien heerlijk gekruid!

#3 Maak alsjeblieft géén olifantenrit!

Er wordt je hoe dan ook een ritje aangeboden op een olifant, het ziet er erg mooi uit. De olifanten hebben mooie kleedjes op hun rug en je ziet er uiteraard toeristen op de olifanten rijden.
Als je iets verder fietst zie je de olifanten staan, allemaal met kettingen vastgemaakt aan grote pilaren. Je kan jezelf afvragen wat er met de olifanten is gebeurd voordat ze hier terecht kwamen..
Ons advies: Maak geen olifantenrit!

Bekijk hieronder onze video over Ayutthaya!
Op naar de volgende bestemming!

Voor de meeste reizigers is de volgende bestemming naar: Chiang Mai, Bangkok of Pai.