Wil jij ook genieten van helderblauw water in een prachtige omgeving? Het zoetwatermeer in Bacalar heeft het allemaal: lekker fris water met hangmatten erin, verschillende steigers in het water waar je vanaf kunt duiken. Bovendien kun je genieten van een koude Corona voor iets meer dan een euro! Jij kunt net als wij nog genieten van deze (nog) niet toeristische plek. Kortom: Ontdek Bacalar zelf!

Zodra de zon schijnt verschijnen er zeven kleuren blauw in het meer bij Bacalar. Dit komt door de verschillende dieptes in het water, echt geweldig om te zien. Er hangt een heel relaxte sfeer. Een handjevol toeristen en de locale mensen komen hier om te genieten van de gezelligheid en het heerlijk frisse water. 
Alles in Bacalar draait om het meer. Je kan hier suppen over het meer, een boottour boeken maar ook een kano of jetski huren. 

Wat is er te doen in Bacalar?
#1 Bezoek Parque Principal de Bacalar!

In het centrum van Bacalar zit een plein waar in de avond de locale mensen gezellig in het parkje komen zitten. Er verschijnen hier en daar een aantal streetfood karren waar je heerlijk een taco, torta of een quesedilla kunt eten. Rondom het plein zitten verschillende restaurants en souvenirwinkels. Wel is het verstandig je eigen snorkelset mee te nemen vanuit Nederland, bij Bacalar kun je dit niet huren.

#2 Bekijk het fort Fuerte de San Felipe!

Dit fort uit de 18e eeuw staat in het midden van Bacalar, dit zit naast het plein en ook hier heb je uitzicht over het blauwe meer.

#3 Neem een frisse duik in één van de cenotes!

Er zijn een aantal cenotes in Bacalar waarin je kan zwemmen.

Cenote Cocalitos: een cenote met hele bizarre platte stenen. Helaas mag je op deze stenen niet staan aangezien het koraal is (sommige mensen doen dit wel ondanks dat er vele borden staan dat het niet mag). Ondanks dat kun je jezelf er een aantal uren vermaken door te zwemmen of in de zon te liggen. Er zijn bovendien schommels in het water waar je lekker kunt swingen. Ook is er een restaurant aanwezig waar je omgerekend voor een euro een biertje of een cola kunt halen.
Voor deze cenote betaal je 25 pesos (€1,15) per persoon. 

Cenote Azul

Cenote Azul, een cenote waar boomwortels in het water te zien zijn! Heb jij een onderwatercamera? Neem deze zeker mee voor geweldige foto’s! Het water is super helder blauw en bovendien lekker fris.
Er is geen ondiep water en het zwemmen in een cenote kan best vermoeiend zijn. Gelukkig hebben ze touwen in het water waar je lekker aan kunt hangen als je moe bent. 
Ook zijn er kleedkamers aanwezig en er is een restaurant waar je even wat kunt eten terwijl je bijkomt van het zwemmen. Heb je liever een zwemvest? Deze kan je daar gewoon huren.
De entree 25 pesos (€1,15) per persoon, vrij goedkoop voor een cenote. 

Het fijne bij het meer van Bacalar is dat het er lekker kan waaien.
#4 Ga naar Los Rapidos, deze ervaring mag je echt niet missen!

Twintig minuten rijden vanaf bacalar ligt Los Rapidos. Een stroomversnelling waar je je mee kunt laten drijven in de helderblauwe rivier, intussen kun je genieten van de natuur en geweldige foto’s maken natuurlijk! Klik hier voor meer informatie.

#5 Geniet van het Laguna De Los 7 Colores bij Balneario Magíco Bacalar

Deze plek is geweldig om heen te gaan als je lekker onder een rieten parasol wilt zitten aan de rand van het meer. Er zijn springplanken, glijbanen en er is een stijger aanwezig om een hele dag te kunnen genieten en spelen in het water.Ook is er een restaurant, een ruimte waar je kunt om kleden en er zijn toiletten.

Je betaalt 20 Pesos (€0,90) per persoon entree. Hier krijgt je een bandje welke je de hele dag kunt gebruiken. Hiermee kun je onbeperkt op en af van het terrein. 
Voor 30 persos (€1,40) per rieten parasol kun je de hele dag in de schaduw liggen als de zon je teveel wordt.  Je kunt prima je spullen bij de parasol laten liggen, de man die je het kaartje heeft verkocht houdt het goed in de gaten.
Voor kinderen is er genoeg te doen: er zijn afgezette gedeeltes in ondiep water en glijbanen, ook worden er zwemvesten verhuurd.
Mocht je wat minder geld te besteden hebben en vind je het restaurant te duur? Loop even door het hekje bij de ingang, hier staan kraampjes met goedkoper eten. Wat bovendien (vaak) nog lekkerder is dan bij het restaurant.

Hoe kom je in Bacalar?

Wij gingen vanaf Tulum met de bus naar Bacalar. Bij het ADO busstation kochten wij een kaartje voor 275 pesos (€12,70) per persoon. De rit duurde al met al 3 uur. Je komt aan in de grote doorgaande weg van Bacalar. Vanaf deze weg loop je zo naar het centrum. Bij de doorgaande weg kun je het makkelijkste een taxi regelen naar bijvoorbeeld Los Rapidos of naar de cenotes.

Bekijk onze video!
Op naar de volgende bestemming!

Voor de meeste reizigers is de volgende bestemming vanaf Bacalar: Tulum of Caye Caulker in Belize.