Bali heeft de bekendste rijstterrassen van Indonesië! Ook heeft Bali gigantische watervallen, een geweldige onderwaterwereld en bovendien een indrukwekkende cultuur! Bali is het meest toeristische eiland van Indonesië. Bali ligt ten oosten van Java en ten westen van Lombok.

Inwoners

Bali heeft meer dan 3 miljoen inwoners. De meeste inwoners wonen in het toeristische gebied van Bali omdat de werkgelegenheid hier hoog is.

Taal

Op Bali spreken ze Indonesisch, Balinees maar ook Maleis. Doordat er zoveel toeristen zijn spreekt (het merendeel) van de bevolking ook een woordje Engels.

Godsdienst

Het Hindoeïsme, je kunt hier op Bali niet omheen. Er wordt veel geofferd, er zijn veel feestdagen en je ziet bovendien overal de Hindoeïstische tempels en beelden. Daarnaast maken de luchtjes van de wierook en de offertjes het plaatje van Bali compleet.

Klimaat

Er heerst een tropisch regenwoud klimaat. Hierdoor schommelt de temperatuur altijd tussen de 25 en 30 graden. Ook zijn op Bali meer soorten planten en bomen te vinden dan in heel Europa! 

Op naar de bestemmingen!

Bekijk onze video’s over Bali!