Belize city, een stad waar je vrijwel nooit iemand over hoort. Wij snappen wel waarom, het is niet echt de moeite waard om heen te gaan. Belize city is een ‘no go’ om te overnachten wat ons betreft!

Belize City werd in de 17e eeuw gesticht door Britse kolonisten. Ook is Belize City de enigste stad in het land dat een internationaal luchthaven heeft. Midden door het centrum loopt een grote rivier die uit de zee komt.

Het zuidelijke deel van Belize City word als gevaarlijk beschouwd. Er wordt daarom ook gewaarschuwd wanneer het donker word niet meer op straat te gaan. Dit is ook wel echt aan te raden. Diverse locals gaven het advies naar het hotel te gaan en (nep) gouden sieraden te bedekken.

Wat is er te doen in Belize City?
#1 Bezoek de Sint Johns katerdraal!

De oudste kathedraal van Midden-Amerika. Je verwacht een heel groot gebouw, dit is niet het geval. Deze kathedraal mag dan wel klein zijn, maar zijn charme is daarom niet minder.

#2 Neem een kijkje in het Gouverment house!

Naast de Sint Johns Kathedraal ligt het gouvernement house van Belize City. Er staat voor de poort een beveiliger. Als je aan hem vraagt of je het pand mag zien, laat hij je erlangs en mag je gerust een kijkje nemen. Om eerlijk te zijn vonden wij het niet een bijzonder gebouw waar je perse heen moet gaan als je in Belize City bent.

Hoe kom je van Belize City op de Cayes?

Vanaf Belize City kun je gemakkelijk naar de Cayes. Het vertrekpunt van de Ferry is tegenover de Martitime Museum.
Als je je ticket online koopt of bij de balie betaal je €29,- per persoon retour. 

Als jij geld wilt besparen op een ticket hebben wij een tip! Wij hebben zelf een ticket geregeld bij de balie van waar de ferry vertrekt. Hierdoor werd de prijs voor een retourticket 25 Belize Dollar (€ 12,50). Dit bespaarde ons €16,5,- per persoon!

Hoe kom je in Belize City?

Wij gingen vanaf Bacalar over de grens naar Belize City. Er zijn twee vertrektijden bij het ADO busstation vanaf Bacalar, om half 4 midden in de nacht of om kwart voor 1 ‘s middags. Wij kozen voor het laatste omdat wij gebroken nachten niet fijn vinden. De prijs per kaartje naar Belize City kost 375 pesos per persoon (€ 17,25). Dit brengt je de grens over naar een ander land, je bent zo’n vijf á zes uur onderweg (inclusief grensovergangen). Wil jij meer informatie over de grensovergang? Neem dan een kijkje bij het artikel ‘De grensovergang van Mexico naar Belize‘.

Op naar de volgende bestemming!

Voor de meeste reizigers is de volgende bestemming vanaf Caye Caulker naar Belize City of naar Flores in Guatemala of naar Bacalar in Mexico.