Bezoek de prachtige rijstterrassen van Sa Pa! Sa Pa is een stad die in het noorden van Vietnam ligt. Met zijn bekende rijst terrassen en trekkingen is Sa Pa echt de moeite waard om te bezoeken!

Wat te doen in Sa Pa?
#1 Bekijk CatCat Village en geniet van de omgeving!

Het bergdorpje CatCat Village staat bekend om zijn mooie pad naar een waterval. Neem zeker een kijkje en geniet van het uitzicht. Met genoeg souvenirs, restaurants en kraampjes is het een leuk stuk om te wandelen. Het is een hele klim terug naar Sa Pa. Aan het einde van dit pad staat een hele mooie waterval op je te wachten!

#2 Maak een mooie scooterrit en bezoek Silver waterfall!

Je kunt met de scooter naar The Silver waterfall. Je maakt een mooie rit met de scooter door de bergen van Sa Pa. Eenmaal aangekomen bij de waterval begin je aan een klim omhoog. Er zijn goede trappen waardoor de klim makkelijk te doen is (ook op slippers). Je gaat over een aantal bruggen die de waterval overgaan, hierdoor heb je mooi uitzicht!

#3 Doe een rijstterrassen trekking!

Sa Pa staat natuurlijk bekend om zijn rijstterrassen. Wij snappen erg goed waarom het zo bekend is! Een prachtig landschap tussen de bergen waar je goed uitzicht hebt. Je kunt een georganiseerde trekking doen door de rijst terrassen maar je kunt dit ook makkelijk zelf doen. Wij huurden een scooter en gingen wat verder het landschap in. Hierna gingen wij te voet verder en geloof ons, de omgeving is onwijs mooi!

#4 Ga barbecuen!

Richting het centrum van Sa Pa zijn veel streetfood tentjes. Vrijwel allemaal hebben ze een barbecue concept, kies wat je wilt eten en dit gaat op de barbecue. Vlees, groente maar ook kuikens of hele poten van een kip, je kunt het zo gek niet bedenken en het gaat erop! Voor een klein bedrag heb je al een hele maaltijd.

Hoe kom je in Sa Pa?

Wij gingen vanaf Hanoi naar Sa Pa. De rit duurde (met pauzes) 5,5 uur. Gelukkig heeft deze rit mooie uitzichten over de bergen en valleien zodat je je niet verveelt.

Bekijk hieronder onze video!

Op naar de volgende bestemming!

Voor de meeste reizigers is de volgende bestemming vanaf Sa Pa: Hanoi of naar Ninh Binh.