Costa Rica betekent letterlijk ‘Rijke kust’. Het algemene motto is ‘Pura Vida’, dit zal je veel om je heen horen als je in Costa Rica bent. Het betekent: Puur leven. Mensen zeggen dit regelmatig, als iemand vraagt hoe het met je gaat kan je prima antwoorden met: ‘Pura Vida’. Costa Rica heeft 5 miljoen inwoners en heeft een zeer grote variëteit wat betreft planten en dieren. Een kwart van het land is een beschermd nationaal park.

Taal

De mensen in Costa Rica praten Spaans maar er zijn vrij veel mensen die ook Engels spreken!
Het is aan te raden een woordenboekje mee te nemen of de app ‘translate’ op je telefoon te downloaden.

Documenten

Geen visum, je hebt geen visum nodig voor Costa Rica. Je betaalt een exitfee van 7 dollar als je het land verlaat via een landgrens en 26 dollar als je met het vliegtuig het land verlaat.

Betalen

In Costa Rica betaal je in Colones of in Amerikaanse Dollars. Uit de pinautomaten waarbij wij hebben gepind kwamen alleen Colones.
1 euro = 670 Colones.
Wij konden maximaal 350.000 Colones (522€) opnemen per transactie.

Uber gebruik

Je kunt Uber gebruiken in San José. Het is voor de gebruiker niet illegaal maar voor de taxichauffeur wel. Als toerist kan je je hier prima mee vervoeren of gebruiken als graadmeter voor andere taxi’s.

Vervoer

Je kunt je vrijwel overal je door middel van shuttles laten vervoeren. Je betaalt hier uiteraard voor het gemak. Ook kan je kiezen voor het openbaar vervoer, dit kost je vaak de helft van het geld maar minimaal twee keer zoveel tijd als een shuttle.

Supermarkten in Costa Rica

Er zijn veel kleine winkeltjes in Costa Rica die 24 uur per dag open zijn. Ook zijn er grote supermarkten als ’WallMart’ waar je alles kunt halen (deze zijn alleen in grote plaatsen als San José te vinden). De prijzen een stuk hoger dan de prijzen in de Nederlandse supermarkt.

Simkaart 

Wil je niet afhankelijk zijn van WiFi? Je kunt in elk telefoonwinkeltje een simkaart kopen met een aantal GB erop. Kölbi is de beste en snelste maatschappij van Costa Rica, we raden je aan hier een simkaart van te kopen.

Wat moet je zeker meenemen?
  • anti-muggenspray of deet, in Costa Rica zijn erg veel muggen.
  • Afterbite, mochten de muggen je toch te pakken hebben gehad
  • Wandelschoenen om een toffe vulkaan te beklimmen
  • Creditcard, wij konden met onze Maestrocard geen geld opnemen. 

Op naar de bestemmingen!

Bekijk hier hoe de grensovergang van Costa Rica naar Nicaragua werkt of hoe de grensovergang is van Panama naar Costa Rica in zijn werk gaat.