Lekker genieten op het strand nadat je de Hai Van Pass hebt gereden? Dit kan alleen in Da Nang!

Da Nang ligt tussen Huè en Hoi An, dit zijn geen strandbestemmingen, Da Nang daarentegen wel! Geniet daarom extra van het strand voor je door reist naar de andere plaatsen in de omgeving van Da Nang!

Wat is er te doen in Da Nang?
#1 Ga aan het eind van de dag naar het strand!

Het strand in Da Nang is tien kilometer lang, overdag zal het vrij rustig zijn omdat het er gigantisch heet kan zijn. Rond het eind van de middag komen de lokale mensen bij elkaar en genieten van de fijnere temperaturen en van de zee. Het oogt erg gezellig en het is geen straf een drankje te doen als het op het strand wat afgekoeld is.

#2 Scheuren over de Hai Van Pass!

De Hai Van Pass, wie kent deze weg niet? Je moet deze (eigenlijk zelf op een motor of scooter) zeker rijden in Vietnam! Op de Hai Van Pass zie je (21 kilometer lang) gigantische uitzichten terwijl je de bochten de baas probeert te blijven.
De Hai Van Pass ligt tussen Hue en Hoi An. Als je zelf op een motor of scooter door het land rijdt ontkom je niet aan deze geweldige rit. Normaal rijd je veel over snelwegen, maar als je vanaf Huè naar Da Nang rijdt moet je op een gegeven moment de snelweg af. Auto’s en vrachtwagens mogen wel over de snelweg maar als tweewieler moet je over de Hai Van Pass. Zo kwamen wij per toeval op deze weg. We genoten enorm van alle uitzichten!

#3 Ga hotpotten!

De hotpot hoort echt bij Vietnam. Het is een grote ‘pot’ waarin een hete, pittige bouillon zit. Je kiest wat je hierin wilt gaarkoken. Verschillende soorten vlees, vis, groenten en noodles zijn er te kiezen van een kaart. Het is vrij pittig maar echt verrukkelijk!

Hoe kom je in Da Nang?
  • Vanaf Huè per motor doe je er snel 4 uur over (door de Hai Van Pas doe je er toch snel 2 uur langer over door de mooie uitzichten!).
  • Vanaf Huè per bus doe je er 2,5 uur over. 
  • Vanaf Dalat per bus is het 12 uur.
  • Vanaf Nha Trang per bus is het 10 uur.
  • Da Nang heeft ook een internationaal vliegveld. Hierdoor kun je er ook voor kiezen om een stuk met het vliegtuig te doen mocht je minder tijd hebben om het land te zien.
Bekijk onze video!

Op naar de volgende bestemming!

Voor de meeste reizigers is de volgende bestemming vanaf Da Nang: Huè, Hoi An of Sa Pa.