De Malediven, het staat op ieders verlanglijst! Helderblauw water, mooie eilanden en een geweldige onderwaterwereld! Veel mensen denken dat een vakantie naar de Malediven onbetaalbaar is. Maar je kunt er ook heen met je backpackers budget! Met een budget van 60-70 euro per persoon per dag kun je al naar de Malediven! De Malediven is goed te combineren met je reis naar Sri Lanka. Vanaf Sri lanka is het maar een half uur vliegen!

Wat te doen op Maafushi?
#1 Ga snorkelen!

Je kunt overal op Maafushi snorkeltours regelen. Wij regelden dit bij ons hotel. Hier zat een gids, snorkelspullen, water, fruit en een kapitein bij in. Wij betaalden per persoon 16 euro en deelden de boot in totaal met vier personen. Om nog meer kosten te besparen zou je ook jouw eigen snorkelset mee kunnen nemen!

#2 Geniet van de warme helderblauwe zee bij Bikini Beach!

Het geloof op de Malediven is voornamelijk moslim. Hierdoor kun je op veel plekken niet zomaar met je bikini de zee in lopen. Op Maafushi hebben de lokale mensen gedacht aan de toeristen en hebben Bikini Beach bedacht! Een afgezet gedeelte strand waar de toeristen gewoon in zwemkleding kunnen genieten van de zon!

#3 Doe mee met de heremietkreeftenrace!

Waar maak je dat nou mee? Een race met heremietkreeftjes en je kunt de tofste dingen winnen. Het werkt als volgt: Iedereen krijgt een heramietkreeftje met daarop een nummer. Je laat het kreeftje los en als jouw kreeftje als eerste over de lijn gaat, ga je door naar de volgende ronde. Je kunt de bizarste dingen winnen, zoals parasailen of een tocht op een catamaran!

Verblijf op Maafushi! 

Verblijf op het eiland Maafushi, hier zijn veel accommodaties en het is relatief goedkoop om te overnachten! Het eiland zelf is niet heel bijzonder in de zin van dat het direct aan een snorkelstrand ligt maar er zijn makkelijk uitjes te regelen per boot waardoor je toch het idee hebt dat je in het paradijs terecht bent gekomen.

Wij verbleven bij Arena Beach hotel, via dit hotel boekten we dagelijks een ‘privétour’ om heerlijk te snorkelen op allerlei plaatsen in het helderblauwe water. Wij betaalden per boot 60 euro. Hoe meer mensen we meenamen op de boot hoe goedkoper het zou worden. Ook waren er altijd 2 mensen mee van het hotel, een kapitein en een freediver die ons alles liet zien. 

We hebben echt de tijd van ons leven gehad!
Hoe kom je op Maafushi?

Je komt hoogstwaarschijnlijk met het vliegtuig aan op Malé. Dit is de hoofdstad van de Malediven. Vanaf hier is het 2,5 uur varen naar Maafushi. Je kunt er ook voor kiezen om met een speedboat te gaan, dit duurt 35 minuten maar is wel wat prijziger. Dit kost 150 dollar, maar je kunt de prijs delen met meerdere personen.

Het lokale vervoer kost 2 dollar per persoon en gaat vanaf Villingili Ferry Terminal. Let wel erop dat op maandag, woensdag en zaterdag de lokale ferry een keer per dag gaat. Namelijk om 15:00. De overige dagen gaat hij een extra tijd, om 10:00.