Een grote baai met aan beide kante grote bergen, bootjes die vredig in het water dobberen en een relaxte sfeer. Terwijl je over het strand loopt zie je bovenop de berg een groot beeld van Jezus staan. San Juan del Sur is een rustig dorpje in het zuiden van Nicaragua.
Helaas is het niet echt de plek om lekker te zwemmen of snorkelen doordat het water vrij troebel is.

#1 Bekijk San Juan del Sur vanaf de berg!

Bovenop de berg staat een enorm beeld: El Cristo de la Misericordia. Dit 26 meter hoge beeld is vanaf een enorme afstand al te zien. Het is nog gaver als je er zelf naast staat en uitkijkt over de baai. Je kunt er in ongeveer drie kwartier heen wandelen vanaf het strand. Het is een aardige klim omhoog in de brandende zon. Slim om het in de ochtend te plannen.
De entree is 2 dollar per persoon.

#2 Shop, eet of koop vers fruit bij Mercado Municipal!

In het centrum van San Juan del Sur zit een overdekte hal. Hier Kun je heerlijk en goedkoop het locale eten proberen. Gallo pinto is het bekendste gerecht. Dit bestaat  uit rijst met bonen. Je kiest zelf wat je er nog meer bij wilt hebben. Voor 2 euro heb je al een goed gevuld bord eten. 
Ook zijn er allerlei kledingstukken te koop. Hemdjes, zwembroeken, t-shirts en nog veel meer. Je koopt dit al vanaf 2 euro! Iets meer naar achter vind je vers fruit en groenten! 

#3 Bekijk de zonsondergang met een heerlijk drankje tijdens happy hour!

Het is een prachtig gezicht om de zon onder te zien gaan in de mooie baai van San Juan del Sur! Zoek een leuk restaurantje (er zijn er een heel aantal) waar ze happy hour hebben. Je hebt al een biertje voor een euro en 2 cocktails voor €3,50! Ga zitten en geniet van de zonsondergang (en je drankje natuurlijk)!

Accommodatie in San Juan del Sur

Wij verbleven in Casa Romano, dit is zeker een aanrader! Je hebt privékamers en dorms. Het ligt middenin het centrum en vlak bij het strand. Het is er heel schoon, er is gratis water en je kunt gebruik maken van de nette keuken.

Hoe kom je in San Juan del Sur?

Bekijk hier onze reis via de grensovergang vanaf San José in Costa Rica!
Vanaf Léon is het met de shuttle ongeveer 5 uur rijden en het kost 25 dollar.

Op naar de volgende bestemming!

Voor de meeste reizigers is de volgende bestemming vanaf San Juan del Sur: Granada, Ometepe of Léon.

Ben je benieuwd hoe het gaat als je de grens over gaat naar Costa Rica? Klik hier!