Breng een bezoekje aan Galle! Het geweldige plaatsje aan de kust staat niet voor niets op de UNESCO-werelderfgoedlijst. Het heeft een bijzonde fort dat ooit van de Nederlanders is geweest. De grote schepen van de VOC kwamen in dit kleine plaatsje, geen wonder dat je er veel Nederlandse invloeden ziet. Galle is een klein stadje dat in het zuiden van Sri Lanka ligt en is makkelijk te bereizen.

Wat is er te doen in Galle?
#1 Wandel over de oude stadsmuren van Galle Fort!

Laat je fantasie op de loop gaan als je wandelt over de metersdikke oude stadsmuren van Galle Fort. De statige vuurtoren maakt je uitzicht helemaal compleet terwijl je geniet op één van de vele gezellige terrasjes.

#2 Breng een bezoekje aan de Nederlandse kerk van Galle!

Deze mooie witte kerk zal je ongetwijfeld niet willen missen. Er zijn verschillende aspecten die je laten zien dat de Nederlanders er zijn geweest. Er liggen oude grafstenen op de grond in de kerk met daarop Nederlandse namen, een bezoekje waard dus!

#3 Bekijk het Nederlands ziekenhuis!

De gezelligste restaurants, terrassen en winkeltjes van Galle zijn hier te vinden! Doordat het oude ziekenhuis geheel gerestaureerd is ziet het eruit om door een ringetje te halen. Geniet van je drankje terwijl je de geweldige omgeving in je opneemt.

#4 Ontdek de gezellige, sfeervolle straatjes!

Galle is een kleine stad die je gemakkelijk te voet kunt bewonderen. Er zijn veel kleine, smalle authentieke straatjes waar je heerlijk kunt wandelen. Souvenirwinkels vindt je overal, er zijn mooie handgemaakte souvenirs maar doordat het erg toeristisch is zijn de prijzen erg hoog.

Accommodatie in Galle

Als je kiest om binnen de stadsmuren van Galle te overnachten is de kans groot dat het iets prijziger is dan net buiten de stad. Zodra je kiest om buiten Galle te overnachten kun je Galle het makkelijkste bezoeken vanaf Unawatuna. Je bent dan 10 minuten onderweg met het openbaar vervoer.
Wij kozen ervoor om in Galle zelf te overnachten en zouden jullie dat ook aanraden omdat het stadje erg gezellig en levendig is (zeker in de avond als het wat koeler is).

Hoe kom je in Galle?

Je kunt Galle gemakkelijk bereiken met de trein vanaf Negombo. Je koopt je kaartje een dag van te voren zodat je zeker bent van een plek. De treinrit duurt ongeveer 3 uur. Ondertussen heb je zicht op de zee vanaf de trein.

Ook kun je ervoor kiezen om met de bus te gaan. Dit duurt gemiddeld 3,5 uur als er geen files zijn. Ook hier is het sterk aan te raden om een dag van te voren een kaartje te kopen.

Op naar de volgende bestemming!

Voor de meeste reizigers is de volgende bestemming vanaf Galle: EllaUdawalawe of Arugam Bay.