Mag je nou wel of geen drone meenemen naar Nicaragua? Wij kwamen er bij de douane achter: Je mag geen drone meenemen naar Nicaragua. Uiteindelijk hebben we hem toch mee kunnen nemen, benieuwd hoe we dit hebben gedaan?

De grens Peñas Blancas

Wij kwamen via Peñas Blancas de grens over van Costa Rica naar Nicaragua.
Bij de grens aan de kant van Nicaragua moet je bagage door een scanner. Bij ons was het duidelijk te zien: Er zit een drone in de tas.

Er werd direct duidelijk gemaakt dat er geen drone is toegestaan in Nicaragua. Direct moest er een formulier worden ingevuld en met het paspoort in de hand moet je mee naar een kantoor. In het kantoor wordt gevraagd hoe lang je blijft en of je weer via Peñas Blancas het land verlaat.
Geef je aan dat je via Peñas Blancas weer het land uitgaat dan moet je de drone inleveren en haal je deze bij verlaten van het land weer op.
Ga je niet via Peñas Blancas het land uit maar reis je door? Geef dit dan duidelijk aan. Je krijgt een papier (in het Spaans) met daarop dat je in bezit bent van een drone. Met dit papier mag je de drone gewoon meenemen. Het hele verhaal klinkt heel vaag, maar dit is hoe het werkt.

Tip: (dit werkte bij ons, we weten niet of dit bij iedereen werkt)
Geef aan dat je niet via Peñas Blancas het land verlaat ookal is dit wel het geval, zo kan je de drone gewoon bij je houden.

De grens over met de drone in je bagage

Uiteindelijk liepen we (na ongeveer een half uur) het douane kantoor uit met onze drone, inclusief een formulier dat we een drone in bezit hebben maar op doorreis zijn waardoor we hem niet kunnen inleveren.
Het is een apart verhaal maar dit is hoe het bij ons ging.

Bekijk hier hoe de grensovergang in zijn werk gaat van Costa Rica naar Nicaragua.