Het rondslenteren door Georgetown is geweldig! De gezellige straatjes en de bekende streetart maakt Georgetown een must-see in Maleisië! Het staat niet voor niets op de UNESCO werelderfgoedlijst! Ook zijn er verschillende tempels te bezoeken en de straatjes zijn erg gezellig om doorheen te lopen. Georgetown ligt op het eiland Penang in Maleisië en is te bereiken via een brug!

Wat is er te doen in Georgetown?

#1 Bekijk de streetart!

Stipt op nummer één staat de streetart van Georgetown! Iedereen komt voor de geweldige kunstwerken die op de muur geschilderd zijn maar ook voor een gedeelte uit de muur komen. Overal in de stad vind je deze geweldige kunstwerken.

#2 Proef je heerlijke gerechten bij de Food Court!

Neem plaats aan een tafel en kijk eerst eens goed om je heen. Er zijn een tal van kraampjes waar ieder zich heeft gespecialiseerd in zijn eigen overheerlijke gerecht. Je kan hier kiezen uit de Chinese,  Maleisische en Indiase keuken. Terwijl je aan het rondkijken bent bestel je wat te drinken en maak je een keuze wat je wilt bestellen. Je loopt naar het kraampje, betaalt (alle gerechten zijn maximaal 2 euro) en wijst naar het tafeltje waar je zit. Het eten is overheerlijk en de gezelligheid maakt het helemaal compleet.
De food court is open vanaf 7 uur in de morgen tot 5 uur in de middag. 

#3 Bezoek de Kek Lok Si tempel!

Begeef je door de mooie rood geschilderde poorten van deze tempel. De wierook ruik je overal, heerlijk! De Kek Lok Si tempel bevindt zich bovenop een berg, je hebt hier prachtig uitzicht over de stad. Er zijn mooi aangelegde tuinen, mooi geschilderde poorten en gigantisch veel lekkere wierook luchtjes. De entree is gratis.

Hoe kom je in Georgetown?

Georgetown heeft een vliegveld waardoor je vanaf Kuala Lumpur makkelijk kunt vliegen.
Als je vanaf Langkawi komt kun je de boot pakken, dit duurt ongeveer 3 uur.
Vanaf Kuala Lumpur is het ongeveer 6 uur met de bus.

Bekijk onze video!
Op naar de volgende bestemming!

Voor de meeste reizigers is de volgende bestemming vanaf Georgetown: Cameron Highlands, Kuala Lumpur, Pangkor of Langkawi.

Ben je benieuwd naar onze reisroute? Klik hier!