Snorkelen tussen de schildpadden in turquoise blauw water, genieten van een prachtige zonsondergang op een eiland waar geen gemotoriseerd vervoer is? Gili Trawangan is dé plek bij Lombok waar je helemaal tot rust komt!

Waarom Gili Trawangan?

Gili Trawangan ligt vlak bij Gili Meno en Gili Air. Je kunt op alledrie de eilanden goed verblijven en een prachtige tijd hebben. Wij kozen voor Gili Trawangan omdat dit het grootste eiland is. Sommige mensen denken dat Gili Trawangan alleen een eiland is om te feesten maar dat is alleen als je dit opzoekt. Je kunt natuurlijk de feestjes opzoeken maar als je daar geen zin in hebt en wat meer van de hoofdstraat vandaan slaapt zul je hier absoluut geen last van ondervinden. Het grote voordeel van dit ‘grotere’ eiland is dat je genoeg keuzes hebt uit accommodaties, er veel restaurants zijn en dat je vanaf dit eiland makkelijk de zee inloopt om met schildpadden te snorkelen!

Wat te doen op Gili Trawangan?

#1 Huur een snorkel en ga privé zwemmen met schildpadden!

Vanaf het strand loop je zo met je snorkel de zee in en heb je erg veel kans om schildpadden te spotten. Je doet dit bij ‘turtlepoint’ (rechter bovenhoek van het eiland). Wij gingen meerdere dagen en zagen elke dag minstens 10 schildpadden! Er waren zowat geen toeristen en we konden echt uren zwemmen met deze geweldige dieren. Als jij jouw eigen snorkelset mee hebt, is het helemaal een win-win situatie!

#2 Doe een snorkeltour!

Ga mee met een snorkeltour! Overal op het eiland worden tours aangeboden, hierdoor is er wat onderhandel ruimte mogelijk. Je vaart om de 3 Gili-eilanden om bij een aantal punten het water in te gaan. Je zwemt bij een standbeeld onder water, spot (waarschijnlijk) wat schildpadden en veel gekleurde vissen. Het kost nog geen 6 euro en je bent 3 uur onderweg! Leuk is dat vrijwel elke boot een glazen bodem heeft zodat je onderweg veel vissen ziet zwemmen.

#3 Drink een drankje bij zonsondergang aan het strand 

Zoek een heerlijk plekje langs het strand en geniet van de live muziek en de gezelligheid op Trawangan! Er zijn veel barretjes en gezellige restaurants direct aan het water, plof neer in een zitzak op het strand en geniet van de ondergaande zon.

Hoe kom je op Gili Trawangan?

Vanaf Bali kan je het best de fastboat nemen. Deze doet er een kleine twee uur over en gaat vanaf Sanur, Padangbai en Amed. Vanaf Lombok is het handig om een public boot te nemen omdat dit maar 20 minuten duurt, een fastboat kan ook maar is gemiddeld 4 keer duurder.

Op naar de volgende bestemming!

Voor de meeste reizigers is de volgende bestemming vanaf Gili Trawangan: Kuta (Lombok), Nusa Penida of Ubud