Granada is een erg gezellige stad in het zuiden van Nicaragua. Granada heeft mooi gekleurde huizen, toffe bezienswaardigheden en de mensen zijn erg vriendelijk. Dit alles maakt Granada voor ons één van de sfeervolste plaatsen van Nicaragua!

Wat is er te doen in Granada?

#1 Bekijk de gloeiende lava in de krater van de Masaya vulkaan!

Bekijk (samen met veel andere toeristen) de zonsondergang bij de Masaya vulkaan. In het donker kan je de lava goed zien borrelen.
Deze vulkaan hoef je niet te beklimmen, er is een parkeerplaats aan de rand van de krater. Je moet een beetje geluk hebben met hoe hoog het lava staat (wij hadden helaas niet zoveel lava te bekijken). De toegang is 10 dollar per persoon, een tourtje hierheen kost rond de 20 dollar inclusief entree.

#2 Beklim de kerktoren voor een geweldig uitzicht over de stad!

Wil je de gekleurde huizen en het geweldige vulkaanlandschap van bovenaf zien? Beklim de klokkentoren van de ‘Iglesia de la Merced’ voor nog geen euro!

#3 Neem deel aan de free walking tour!

Een aantal keer per week is er een ‘free walking tour’, waarbij je wordt meegenomen voor een rondleiding door deze sfeervolle stad. Vraag bij je hostel wanneer deze tour is.

#4 Scoor een hangmat in Massaya!

Hoe gaaf is het om een hangmat thuis te hebben hangen die handgemaakt is in Nicaragua? In Masaya kan je spotgoed een hangmat kopen. Masaya wordt niet voor niets de stad van de hangmat genoemd! 
Er is een straat met een aantal huizen waar je deze hangmatten kunt kopen.
Je neemt de bus vanuit Granada voor 15 cordoba (€0,40) naar Masaya. De bus vertrekt van het busstation, op de bus staat groot MASAYA. De bus vertrekt elk half uur. Het ritje duurt ongeveer 30 minuten.

Accommodatie

Wij verbleven in ‘Boca en Boca’ een heel relaxed hostel. Het is er gezellig, de medewerkers zijn heel gastvrij en het is erg schoon. Ook is er gratis ontbijt, je kunt gebruik maken van de keuken en een zwembad & gym (op een andere locatie) en er zijn verschillende tours te regelen. Echt een aanrader!

Hoe kom je in Granada?

Vanaf Léon kan je met de shuttle met airco (€13,50) die je van deur tot deur brengt in 2,5 uur.
Vanaf Léon kan je ook met het openbaar vervoer (€4). Je stapt op de bus (Terminal de Buses) en hebt een overstap in Managua bij hetzelfde busstation. Al met al duurt het 3 tot 4 uur.
Vanaf Ometepe kan je met de boot en de shuttle (€13,50), dit duurt ongeveer 3 uur.
Vanaf Ometepe kan je ook met de boot en de public bus (€5), dit duurt ongeveer 3 uur. Je stapt van de haven in de taxi naar de busterminal en stapt hier in een directe bus naar Granada.

Op naar de volgende bestemming:

De meeste reizigers gaan vanaf Granada naar: Léon, San Juan del Sur of Ometepe.