Yes! Een nieuwe stempel in het paspoort. Spannend! Lees hieronder hoe wij alles hebben ervaren bij de grensovergang van Mexico naar Belize.

Vanaf Bacalar stapten wij om kwart voor 1 ‘s middags op de bus om vanaf Bacalar naar Belize City in Belize te gaan.

Wij boekten twee dagen van te voren onze busticket bij het ADO busstation in Bacalar. Dit doen wij altijd van te voren om zeker te zijn van een goede zitplaats. Het was een ‘touring bus’ waar ongeveer 50 mensen in kunnen. Het is een ruime bus, dus verwacht genoeg ruime plekken waar je je benen kwijt kunt en lekker kunt relaxen.

De grensovergang van Mexico naar Belize

Het duurt ongeveer 2 uur tot je bij de grens bent. Hier moet je zelf de grens over lopen. Je loopt naar een loket waar je je paspoort afgeeft en betaald 30 USD per persoon om Mexico uit te gaan (je kan dit ook betalen in pesos (558) als je dat liever hebt). Je krijgt bij hetzelfde loket een uitstempel.

Wanneer je de stempel van Mexico hebt ontvangen mag je door naar de volgende rij. Hier moet je met je bagage langs het loket. Je vult een formulier in met alle persoonlijke gegevens en geeft aan hoe lang je ongeveer in Belize wilt verblijven. Hier krijg je een binnenkomst stempel van Belize. Je betaalt hier niet bij binnenkomst, maar zodra je het land weer verlaat. De kosten van het visum bij verlaten van Belize is 20 USD per persoon.
De bus volgt en staat aan de andere kant van de grens te wachten op iedereen.

Vanaf de grens is het nog 2 uur rijden tot aan Belize City.

Tips voor de busrit!
Tip #1 Geen breekbare spullen in je backpack stoppen!

Stop geen breekbare spullen in de backpack. Je backpack wordt onder in de bus gedaan. Wel wat erg fijn is bij ADO, aangezien het een zeer georganiseerde busmaatschappij is, je backpack word gelabeld! Hierdoor kan nooit iemand anders je backpack mee nemen of mee krijgen. Je krijgt een bonnetje dat je bij het pakken van je backpack last zien.

Tip #2 Wil je keuze waar je zit? Boek op tijd!

Als je de mogelijkheid hebt, zorg dat je optijd de busticket boekt (één of twee dagen van tevoren). Hierdoor heb je nog de meeste keuze aan plekken en kun je de fijnste plek uitzoeken.

Tip #3 Doe een flightbag of regenhoes om je backpack!

Zorg dat je een flightbag of een andere zak om je backpack doet. De backpack gaat onderin op de bus. Hierdoor kan je backpack nogal vies worden of kapot gaan.

Tip #4 Reken je een uur rijker!

Houd er rekening mee dat je een uur terug gaat in de tijd. Hierdoor heb je een uur extra in Belize. Ideaal!

Wat zijn de kosten van Mexico naar Belize?

De bus vanaf Bacalar naar Belize City koste 375 Mexicaanse pesos per persoon. Dit is ongeveer €17,50. De grensovergang van Mexico naar Belize kostte ons 20 USD per persoon.

Voor het visum van Belize, dit betaal je bij het verlaten van het land.

Bekijk de video!