Antigua, een sfeervol stadje met onwijs mooie straatjes en vol gezelligheid! Je kunt vulkanen beklimmen, naar uitzichtpunten of naar lokale markten. Genoeg te beleven in Antigua dus!

Overal waar je komt in Antigua zul je versteld staan hoe ontzettend mooi het is. Elk straatje, elk muurtje en elk winkeltje ziet er erg mooi uit. Het lijkt alsof je in een museum of filmset bent beland. Het is daarom echt een feest om door Antigua heen te wandelen!

Wat is er te doen in Antigua?
#1 Wandel je hotel uit en geniet van al het moois!

Natuurlijk het wandelen door Antigua! Er is overal lekker eten te vinden, leuke muziek te horen en je kunt bovendien mooie gebouwen bekijken.

#2 Beklim de vulkaan Pacaya en loop tussen de lavabrokken!

Je kunt de actieve vulkaan Pacaya beklimmen zonder te veel moeite en je eigen marshmallows roosteren door de hitte van lava! Wij leggen je alles uit in het artikel Pacaya!

#3 Bekijk Antiqua van een ander punt, er is namelijk een viewpoint!

Nog geen half uur lopen vanaf Antigua heb je een viewpoint. Hier kun je over de stad heen kijken en genieten van het uitzicht. Het viewpoint heet ‘Mirador del Carro de la Cruz’!

#4 Breng een bezoekje aan de HandiCraft Market!

Je hebt natuurlijk het welbekende item van Antigua, de Arco de Santa Catalina, maar het iets voor deze boog heb je een onwijs toffe winkel zitten! Hier is alles zelf gemaakt door locals en word daarom verkocht tegen een zacht prijsje! De winkel heet ‘HandiCraft Market’.

Er is een local markt waar je alles kunt kopen, niet eens gemaakt voor toeristen! Van truien tot sokken en van hamburgers tot een aardappel, je vind het allemaal voor de busterminal aan de west kant van Antigua.

Tips voor eten en drinken in Antigua!

Goedkope verse jus haal je bij ‘Pupuseria el sapo y la Rana’. Voor maar 7Q (€0,80) heb je een vers geperste jus.

Lekker lokaal én goedkoop eten scoren? Rondom de markt is veel te vinden. Genoeg tentjes, restaurantjes en kraampjes!

Ook kun je lekker lokaal eten bij het park bij ‘Iglesia La Merced’. Hier staan kraampjes al vroeg in de ochtend tot ‘s avonds laat. 

Hoe kom je in Antigua?

Wij gingen zelf vanaf Lanquín naar Antigua. Vanaf Lanquín pakten wij een bus die we hadden geregeld vanaf ons hostel. Dit koste ons 120Q (€13,70)per persoon. De rit duurde al met al in totaal 9 uur, dit is inclusief files in ons geval, een aantal stops om wat te eten en gebruik te maken van het toilet.

Op naar de volgende bestemming!

Voor de meeste reizigers is de volgende bestemming vanaf Antigua: Lanquín of San Pedro.