Flores: Het sfeervolle eilandje waar je leuke hostels en gezellige restaurants hebt. Het bezichtigen van Tikal, Jorge’s rope swing en de drankjes bij hostel Los Amigos maken een paar overnachtingen in Flores echt tot één van de mooiste (en de gezelligste) verblijven in Guatemala!

Flores is een klein ‘eilandje’ midden in het Peten meer, je kunt er door middel van een brug met de auto komen. Je kunt in een uur het eiland rond lopen, hierdoor heeft het eiland een heel knus gevoel. Gezellige restaurants waar je veel keuze hebt: lokaal of westers eten.

Wat is er te doen in Flores?
#1 Ga voor gezelligheid in de avond naar Hostel Los Amigos!

In Flores heb je het leukste hostel dat je tegen gaat komen in je reis: Los Amigos! Een onwijs gezellige plek, waar alle backpackers samen komen. Je kunt hier, ook als je hier niet overnacht, een drankje doen of eten. Om half tien sluit de bar en het restaurant beneden maar kan je een verdieping hoger: hier speel je levensgroot Jenga of ga je los op de muziek! Je leert gegarandeerd nieuwe, gezellige mensen kennen! Wil je verblijven in Los Amigos: stuur ze een mail, ze staan namelijk niet op booking.com

#2 Breng een bezoek aan de Maya ruines van Tikal!

Vanaf Flores kun je gemakkelijk Tikal bezoeken. Tikal is een Maya complex midden in de jungle. Je vindt hierdoor ook veel wilde dieren. Écht wilde dieren, ze zijn mensen niet gewend! Wij kwamen verschillende apen, neusberen en bijzondere vogels tegen. Als je geluk hebt, kun je ook een panter tegen komen! Bekijk het artikel ‘Tikal‘ voor meer informatie.

#3 Slinger jezelf het water in bij Jorge’s Rope Swing!

Slingeren aan touwen, lekker liggen in hangmatten in het water of lekker dobberen in de rivier. Heerlijk genieten van de zonsondergang bij de barbecue is ook een optie! Het kan allemaal bij Jorge’s Rope Swing. Klik op Jorge’s Rope Swing voor meer info.

Wij verbleven 3 nachten in Flores zodat je 2 volle dagen hebt om alles te bezoeken.

Op naar de volgende bestemming!

Voor de meeste reizigers is de volgende bestemming vanaf Flores: Caye Caulker in Belize of Lanquin.