Dwalen door de vele steegjes? Lekker een feestje mee pakken? Een vulkaan beklimmen? Het kan allemaal aan de rand van lake Atitlan in San Pedro!

Lake Atitlan wordt gezien als een van de bijzonderste meren op aarde. Er liggen welgeteld twaalf (!) vulkanen om dit meer en heb je veel kleine dorpjes die tegen deze bergen aan liggen. Ze zijn allemaal te bereiken met de ferry, dit kost je 25Q (€2,90) per persoon per enkele rit.

San Pedro heeft zijn naam te danken aan de vulkaan waar het stadje tegen aan ligt. Deze vulkaan kun je beklimmen en is minstens 3000 meter hoog! Je kunt dit doen, het is wel een pittige klim van ongeveer 3 uur. Na het bereiken van de top heb je wel uitzicht op alle overige vulkanen en het meer (mits de lucht helder is).

Wij vonden San Pedro wat tegenvallen omdat je niet zomaar even kunt relaxen bij het meer en er kunt zwemmen. Alles is zo vol gebouwd dat je alleen via een stijger of een restaurant het meer kunt bekijken.

Wat kun je doen in San Pedro?
#1 Stadje hoppen met de ferry!

Je kunt vanaf San Pedro met de ferry gemakkelijk naar andere dorpjes. Je kunt bij de ferry terminal een bootje pakken die je naar de andere dorpjes brengt.

#2 Klim op de rotsen van het viewpoint!

Ga naar het viewpoint van San Pedro! Het heet las Rocas. Hier heb je ontzettend mooi uitzicht op het meer, zonder gebouwen erbij en kun je lekker een duik nemen!

#3 Beklim vulkanen!

Je kunt vanaf San Pedro vulkanen beklimmen! Er is genoeg keuze. Kijk daarom goed hoe lang je erover wilt doen en welke vulkaan hierdoor goed bij jou past. Bekijk het meer van een andere kant en ga suppen! Je kunt overal bij het meer verhuur vinden hiervan.

#4 Volg een kookcursus in San Pedro!

Ben jij onwijs gek op het eten in Guatemala en wil je dit thuis nog eens kunnen maken? Je kunt op verschillende plekken in San Pedro een kookcursus volgen!

#5 Spijker je Spaans sneller bij!

Wil je graag je Spaans sneller bij spijkeren dan het lerend doen tijdens je reis? Dan kun je in San Pedro een Spaanse les volgen.

Hoe kom je bij San Pedro?

Wij gingen vanaf Antigua naar San Pedro. Vanaf Antigua pakten wij de shuttle bus naar Panajachel. Dit deden wij omdat de reistijd korter én goedkoper is dan rechtstreeks naar San Pedro. Vanaf hier pakten wij een ferry naar San Pedro.

Hoeveel kost het naar San Pedro?

Wij betaalden voor een shuttle bus bij ons hotel in Antigua, 160Q (€18,30) per persoon. In Panajachel pakten wij de ferry, dit koste 25Q (€2,90) per persoon enkele rit.

Weet je dat je makkelijk een budget hotel met privé kamer en eigen badkamer kunt regelen in San Pedro? Wij sliepen voor 12 euro per nacht in een ruime kamer met eigen badkamer (Hotel: Don Chema). Zorg wel dat je dit op tijd boekt anders is alles al geboekt door andere reizigers.

Let op bij de haven in Panajachel!

Wij werden aangesproken dat de toeristenboot net weg was en dat we meer dan een uur zouden moeten wachten. Er was natuurlijk wel een privé boot die ons kon brengen. Helaas voor hen liepen wij door. We stapten in de goede boot en na 3 minuten wachten gingen we naar San Pedro.

Op naar de volgende bestemming!

Voor de meeste reizigers is de volgende bestemming vanaf San Pedro: Xela of Antigua.