Hanoi is de hoofdstad van Vietnam. Het staat bekend door zijn oude architectuur en zijn diverse mix aan culturen. Het centrum van Hanoi heet Old Quarter, waar veel smalle straten zijn. Er zijn veel kleine tempels waar je ook een bezoekje kunt brengen. In de stad Hanoi verveel je je niet zomaar!

Wat te doen in Hanoi?
#1 Wandel door de straten van Old Quarter!

Er is altijd wel wat te beleven in de straten van Old Quarter. Ontzettend veel (lees: heel erg veel) verkeer en genoeg restaurants en winkeltjes. De hele stad Hanoi is in bouwstijl van de Fransen, ze hebben mooie balkonnetjes. Overal waar je kijkt worden dingen verkocht: fruit, maskertjes tegen de uitlaatgassen of de typische punthoeden. Er zijn koffie tentjes zat en je kunt in elke straat wel een Banh Mi kopen. Dit is letterlijk vertaald een broodje vlees.

#2 Bezoek de Temple of the Jade Mountain!

Đền Ngọc Sơn (Tempel of the Jade Mountain) is een tempel dat zich bevindt op het Hoan Kiem Lake. Alleen de ingang van deze tempel is al ontzettend mooi. Je ziet een typisch Chinese ingang, vanaf hier heb je uitzicht op het meer.

#3 Ga naar de night market in de hoofdstraat!

In de hoofdstraat van Hanoi vind je de Chợ Đêm Hà Nội Night market. Dit is een straat waar ontzettend veel barretjes en restaurants aan zitten. Voor een prikkie kun je hier eten of een biertje doen.

#4 Neem een kijkje bij het Hoan Kiem Lake!

Dit meer ligt direct naast de hoofdstraat. In het midden van het meer staat een oud gebouw. Je kunt hier helaas niet bij komen. Wandel een rondje om dit meer heen en je zult veel locals zien die gezellig samen op een bankje zitten.

#5 Loop in het weekend op de hoofdstraat zonder verkeer!

In het weekend word de hoofdstraat afgezet voor het doorgaande verkeer. Hierdoor is de grote straat vrij voor iedereen die wil skateboarden, skeeleren of met zijn kinderen wil spelen op de straat. Iedereen uit Hanoi komt hierheen, één grote gezelligheid! Je kunt fietsen huren maar ook genoeg eten aangezien alle kraampjes hier worden neergezet.

Bekijk onze video!
Op naar de volgende bestemming!

Voor de meeste reizigers is de volgende bestemming vanaf Hanoi: Sa Pa of naar Ninh Bình.