Er zijn twee opties om van Tortuguero naar San José te gaan. Bij beide opties ga je via de rivier naar La Pavona. Bij La Pavona kan je per shuttle of met de public bus naar San José.

Boot en shuttle (49 euro)

Voor 55 dollar (49 euro) kan je van Tortugureo naar San José worden gebracht, de reis duurt ongeveer 5 tot 6 uur. Je begint met een bootrit van anderhalf uur waarna je in een shuttle stapt naar San José.

Boot en 2x de public bus (9 euro)

Je koopt je kaartje voor de boot, dit kost 4,50 euro voor de public boot (de collectivo boot kost 9 euro). De boot doet er ongeveer anderhalf uur over.

Als je aankomt bij La Pavona staat er een bus op je te wachten die je zal brengen naar Cariari. Dit kost 1,80 euro en doet er iets meer dan een uur over.

In Cariari loop je een paar meter naar het volgende busstation hier staat de bus naar San José. De bus doet er ongeveer 2 uur over en kost je 2,70 euro. De totale reistijd zal ongeveer 5-6 uur duren, dit ligt aan de vertrektijden van de bus. 

De kaartjes voor de bus koop je bij de buschauffeur.

Kortom: Als je (best veel) geld wilt besparen kost het je iets meer moeite om de reis te regelen. Wij hebben voor de goedkope optie gekozen, het was erg makkelijk geregeld en sprak allemaal voor zich.

Het eindstation in San José: Gran Terminal del Caribe!