Ho Chi Minh City (HCMC) is de grootste stad van Zuid-Vietnam. Dit is ook wel bekend als Saigon. Deze grote stad is vernoemd naar de communistische Vietnamese leider Ho Chi Minh, hij was president tussen 1945 en 1969. Ho Chi Minh heeft de Viet Minh opgericht, dit is een groepering die een einde maakte aan de Franse onderdrukking in 1954. Er wonen 7,5 miljoen inwoners in Ho Chi Minh City. 

Wat is er te doen in Ho Chi Minh?

#1 Duik in de geschiedenis en bezoek het oorlogsmuseum!

Duik in de geschiedenis van Vietnam! Het oorlogsmuseum ligt in Ho Chi Minh zelf en is makkelijk te bezoeken. In dit museum vind je veel foto’s en verhalen van slachtoffers van zowel Vietnamese als het Amerikaanse leger. Wij zouden aanraden om eerst naar dit museum te gaan voordat je naar de Cu Chi tunnels gaat omdat je dan meer informatie hebt gekregen (zie #2).

De entreeprijs voor het museum is 15.000 VND (€0,60).

#2 Cu Chi tunnels.

Bezoek de 250 kilometer lange tunnel systemen van de Viet Cong. Zij vochten vanuit de tunnels tegen de Amerikanen. Van de Cu Chi tunnels is nog alleen de bovenste verdieping is bereikbaar. Wil je zelf weten hoe het voelt om door de tunnel te kruipen? Er is speciaal voor toeristen een tunnel verbreed zodat je kunt ervaren hoe het is om door de stoffige, kleine, benauwde tunnel te kruipen. Je kunt elke 20 meter de tunnel uit mocht je niet verder willen. Ook zijn er veel wapen en ‘jungletraps’ te zien, soms is het luguber maar het blijft erg interessant om te zien.

De Cu Chi is een bekende trekpleister van Vietnam, het ligt op 40 kilometer van Ho Chi Minh City. Een tour makkelijk te regelen bij je hotel of één van de vele touroperators in Ho Chi Minh zelf. Je wordt met een busje opgehaald bij je hotel en aan het eind van de dag hier ook weer afgezet. De kosten zijn ongeveer 25 dollar per persoon.

#3 Schieten met een AK47!

Wil je altijd al schieten met een semi-automatisch wapen? Het kan bij de tunnels van Cu Chi! Je krijgt een echt wapen mee en mag schieten op de schietbaan. Je betaalt voor 10 kogels ongeveer 22 euro. Het is echt een unieke ervaring! Het leuke is dat je de kogels ook mag delen met anderen. 

Bekijk onze video!
Hoe kom je in Ho Chi Minh?

  • Vanaf Mui Ne is het met de bus 5 uur rijden.
  • Vanaf Phnom Penh (Cambodja) is het 5-7 uur met de bus. 
Op naar de volgende bestemming!

De meeste reizigers gaan vanaf hier naar Phnom Penh (Cambodja), Mui Ne of Da Lat

Wil je een motor kopen in Vietnam? Klik hier!