De stad van de lampionnen! Overal waar je loopt die je allerlei gekleurde lampionnen. Hoi An is een sfeervol stadje dat ongeveer in het midden van Vietnam ligt. Hoi An is erg toeristisch maar je zal begrijpen waarom als je er bent.

Wat is er te doen in Hoi An?

#1 Leer hoe je de bekende Vietnamese gerechten maakt tijdens een cooking klas!

Je begint met het verzamelen van ingrediënten op de locale markt waarbij je uitleg krijgt over verschillende kruiden, groenten en vruchten. Met een tas vol ingrediënten stap je (in ons geval) op een bootje en wordt je van de markt naar de plaats van bestemming gebracht.

Je leert koken en bakken op Vietnamese wijze. Het is leerzaam de verschillende smaken te combineren. Alle gerechten die je maakt mag jezelf opeten.

Tip: Er zijn erg veel aanbieders van kookcursussen. Zoek een cursus waarbij jij jouw lievelingsgerechten ziet staan!

#2 Bezoek de avondmarkt!

Op de avondmarkt in Hoi An is het erg gezellig. Je kunt allerlei kleine hapjes proeven en er zijn veel kraampjes met souvenirs. Je struikelt over de toeristen maar wij vonden het zeker de moeite waard. 

#3 Loop in de avond over de brug waar honderden verlichte bootjes onderdoor varen!

Als het donker is moet je zeker even over de brug lopen, er varen dan honderden bootjes onderdoor met lampionnen. Als toerist kan je zelf ook in een bootje stappen en een wenslampion te water laten (tegen betaling). 

#4 Wandel door de straten van Hoi An, je kijkt je ogen uit!

Als je door Hoi An wandelt kijk je je ogen uit, de mooi gekleurde, gezellige straten en de vriendelijke bevolking zorgen ervoor dat je Hoi An niet snel vergeet.

Bekijk onze video!
Hoe kom je in Hoi An?
  • Met de motor vanaf Da Nang is het maar 25 kilometer rijden. Binnen een klein uurtje ben je er.
  • Met de bus vanuit Da Nang is het 50 minuten. 
  • Met de bus vanuit Hué is het meer dan 5 uur.

Op naar de volgende bestemming!

Voor de meeste reizigers is de volgende bestemming vanaf Hoi An: Da Nang, Huè of naar Nha Trang.