Gigantische Chinese grottempels, gezellige straatjes met heerlijk eten en een gastvrije bevolking! De meeste reizigers slaan Ipoh over, voor ons staat Ipoh op nummer één als het gaat om de meest bijzondere plek in Maleisië! In en rondom Ipoh zijn meer dan 30 grottempels te vinden, zoek uit welke tempel jij wil bezichtigen!

Wat is er te doen in Ipoh?

#1 Bezoek de Kek Lok Tong Tempel!

Je loopt door een grot waarin gigantische boeddhistische figuren staan, aan de andere kant van de grot vind je een grote tuin waar je rond kunt wandelen rondom een grote natuurlijke vijver. Het meest bizarre van de tuin is dat je overal om je heen reusachtige rotsformaties ziet. Ook staan er veel Chinese beelden in de tuin. Ga naar de Kek Lok Tong en ontdek zelf hoe gaaf het hier is. Er wordt een vrijwillige bijdrage gevraagd als entree van de grot.

#2 Sta versteld van de Perak Cave Tempel!

Wanneer zie je nou een gigantische Chinese tempel in een grot? Wanneer je naar de Perak Cave tempel gaat zul je versteld staan van de schoonheid van de tempel in de grot. De entree is gratis. 

#3 Lekker eten en veel souvenirs aan de Concubine Lane!

De Concubine Lane, één van de bekendste straten van Ipoh. De straat is gezellig ingericht, het is smal en kan erg toeristisch zijn, laat je er niet van weerhouden om je door de drukte te begeven. Plof neer bij een terras en geniet van het heerlijke eten of een koud drankje terwijl de mensen aan je voorbij lopen.
Tip: Ga vroeg in de morgen als je niet van de drukte houdt of ga op een regenachtige dag!

Hoe kom je in Ipoh?

Vanaf Kuala Lumpur is het met de bus ongeveer 3 uur rijden, kies je voor de trein dan doe je er ongeveer 4 uur over.

Bekijk onze video!
Op naar de volgende bestemming!

De meeste reizigers gaan vanaf Ipoh naar: Cameron HighlandsKuala Lumpur of Langkawi.

Ben je benieuwd naar onze reisroute? Klik hier!