Jakara is de hoofdstad van Indonesië, hier kun je direct duiken in het échte leven van Java. Veel mensen proberen op straat hun goederen te verkopen. Gunstig voor jou want het lekkerste eten van Jakarta, het kost nog geen euro en je koopt het op de hoek van de straat! Geniet van deze geweldige stad en sta er niet raar van te kijken als mensen met je op de foto willen. Jakarta is namelijk niet toeristisch!

Wat is er te doen in Jakarta?

#1 Krijg een Nederlands gevoel in het oude centrum!

Hoe bizar is het als je in Jakarta loopt en je toch een beetje een Nederlands gevoel krijgt? In Jakarta staat een typisch Nederlands stadhuis, een ophaalbrug en een echte molen! Toevallig is dat niet want Nederland is de bezetter geweest, vroeger heette het Nederlands-Indië.

#2 Lekker winkelen of uit eten in de shoppingmall!

Ben je iets vergeten mee te nemen op je reis of heb je toch nog wat meer kleding nodig? In Jakarta staat een gigantische shoppingmall! Grote merken zoals Apple of Gucci zijn hier te vinden maar ook zijn er ook goede restaurants en betaalbare winkels aanwezig.

#3 Geniet van het heerlijke, gekruide eten!

Bij welk kraampje is het het drukst? Wat verkopen ze er? Even gluren en bestellen maar! Heerlijke mie goreng of een lekker soepje, alles goed gekruid en spotgoedkoop. Niets is leuker dan een kraampje te zoeken aan de straat en daar -terwijl je geniet van je heerlijke maaltijd- het lokale (hectische) leven in Jakarta met eigen ogen goed te volgen!

Hoe kom je in Jakarta?

Jakarta heeft een internationaal vliegveld! Je kunt vanaf hier gemakkelijk met de trein of de bus naar de volgende bestemming!

Op naar de volgende bestemming!

Voor de meeste reizigers is de volgende bestemming vanaf Jakarta: West-Bali, Yogjakarta of Kuta (Lombok)

Visum verlengen?!

Wil jij ook langer blijven op het prachtige Indonesië, klik hier hoe je je visum kunt verlengen!