Heerlijk hangen in een hangmat die hangt in de zee of luieren in een rieten stoel onder een palmboom? Op Koh Rong Samloem kom je helemaal tot rust!
In tegenstelling tot Koh Rong (het party eiland) is er op Samloem een oase van rust. De toeristen die hier komen zijn op zoek naar een aangename tijd op een prachtig eiland! Het heeft prachtige stranden en is grotendeels bedekt met een dichte jungle.
Ga naar Samloem voordat het door het massatoerisme wordt ontdekt!

Wat is er te doen op Koh Rong Samloem?

#1 Pak je snorkel en zoek de mooiste vissen!

We geven het direct toe: je ziet er geen scholen met bizarre vissen maar door het heldere water kun je toch heel wat vissen spotten. Het water heeft een heerlijke temperatuur en is vanaf het strand een heel groot stuk ondiep waardoor je goed zicht hebt. Het huren van een snorkelen kost je ongeveer 5 euro per dag. Of je kan jouw eigen snorkelset meenemen vanuit Nederland en de kosten besparen! Het voordeel van het meenemen van je eigen set is dat je altijd overal kunt snorkelen.

#2 Breng een bezoekje aan Lazy beach!

Lazy is het zeker, er zijn erg weinig toeristen aan deze kant. Hoogstwaarschijnlijk verblijf jij aan de andere kant van het eiland. Je loopt een heel stuk door de jungle tot je bij dit strand aankomt. Het is prachtig om een stuk over dit strand te lopen maar op meer dan prachtige plaatjes schieten na is er niet veel te doen.

#3 Geniet van een koud drankje in een hangmat!

Je kunt nergens zo goed tot rust komen als in een hangmat die half in de zee hangt. Heerlijk genietend van de prachtige omgeving, de vissen die onder je door zwemmen en de zon op je gezicht kom je lekker tot jezelf. Give it a try, you’ll love it!

Hoe kom je op Koh Rong Samloem?

Vanaf Sihanoukville gaat de boot naar dit prachtige eiland. Er zijn twee partijen die naar de eilanden varen. Gemiddeld betaal je 12-13 euro voor een enkeltje en het dubbele voor een retourticket. Het enige wat verschilt is de vertrektijd. 

Op naar de volgende bestemming:

De meeste reizigers gaan vanaf Koh Rong Samloem naar Siem Reap, Phnom Penh of Ho Chi Minh in Vietnam.