Surfen, duiken, zonnen of een feestje meepakken? Kuta is één van de bekendste badplaatsen in het zuiden van Bali en daardoor erg toeristisch (in het hoogseizoen).

Wat is er te doen in Kuta?

#1 Leer surfen!

Leren surfen doe je in de golven bij Kuta Beach. Een privéles of een groepsles het is net wat je liever hebt. Uiteraard zijn de groepslessen een stuk goedkoper dan een privéles.

#2 Lokaal ‘diner’ op het strand!

Zoek een lekker plekje en geniet van de ondergaande zon terwijl je kijkt naar de surfers die glijden over de golven. Als je rond zonsondergang op het strand gaat zitten (er wordt een stoel voor je neergezet als je wat komt drinken) komen er vast en zeker verkopers langs. Tip: koop voor ongeveer een euro een bak met Mie. Smaakvol gekruid: Smullen maar!

Persoonlijk vonden wij Kuta veel te toeristisch en was er weinig ‘echt Bali’. Maar mocht je gaan voor een surfles of een feestje dan ben je aan het juiste adres.

Accommodatie

Wij verbleven in hotel Le Lima. Dit hotel heeft een gigantisch zwembad en een heerlijk ontbijt. Het personeel was erg vriendelijk en de kamer was schoon en groot. Een aanrader wat ons betreft!

Hoe kom je in Kuta?

Vanaf de luchthaven is het ongeveer 20 minuten rijden tot je in Kuta bent. Vanaf Ubud is het een uur en vanaf Uluwatu slechte een half uur rijden.

Op naar de volgende bestemming!

Voor de meeste reizigers is de volgende bestemming vanaf Kuta: Uluwatu, Ubud of West-Bali

Visum verlengen?!

Wil jij ook langer blijven op het prachtige Indonesië, klik hier hoe je je visum kunt verlengen!