Wat een geweldige natuur! Vulkanen op de achtergrond, watervallen in de buurt, bovendien zijn er ziplines en nog veel meer!  La Fortuna ligt ten noord-westen in Costa Rica en is goed te bereiken met het openbaar vervoer of eigen auto.

Wat te doen in La Fortuna?

#1 Luiaards spotten op de Bogarin Trail!

De luiaards zitten hoog in de bomen, lukt het jou ze te spotten? Voor 8 dollar koop je een groen bandje waarmee je dit stuk woud kunt verkennen (geldig durende je hele verblijf!). Met wat geluk zie je luiaards, toekans, slangen en ook veel bijzondere vogels.
Tip: Ga vroeg in de morgen of aan het eind van de middag, dan heb je het meest kans dat je de dieren spot! Lukt het niet? Ga gewoon de volgende dag weer!

#2 Badder in een gratis hotspring!

Heerlijk tot rust komen in het warme water van een hotspring en je betaald geen entree! Je pakt een taxi en rijdt ongeveer in een kwartier naar de hotspring. Handig om te weten: er is geen restaurant of wc. Neem dus je eigen eten en drinken mee (en laat het vooral netjes achter).

#3 Geniet van de zonsondergang met de vulkaan op de skyline!

Je zult het niet vaak meemaken, een zonsondergang met uitzicht op een vulkaan. Kortom: Pak je momentje en geniet van dit mooie uitzicht!

#4 Boek een tour!

Er worden veel tours aangeboden. Halve dagen, hele dagen en meerdere dagen. Vulkaan beklimmen, hotsprings en watervallen bezoeken en hiken! Let wel op waar je boekt want de prijzen zijn nogal verschillend. Goed je verstand gebruiken dus!

Accommodatie in La Fortuna

Wij verbleven bij Xilopalo, een geweldige accommodatie dat net buiten het centrum ligt (5 minuten lopen). Via de achtertuin loop je zo de Bogarin Trail op (zie #1), hoor je de brulapen en slaap je ook nog eens op een super mooie locatie! 

Hoe kom je in La Fortuna?

San José naar La Fortuna

De directe bus vanaf San José gaat vanaf terminal 7-10 en rijdt alleen in de ochtend. De laatste directe bus rijdt om 8.40. Je kunt pas op de dag zelf een kaartje kopen, een uur van te voren is vroeg genoeg. Een kaartje kost maar 4 euro en de rit duurt ongeveer 4,5 uur. 

La Fortuna naar Monteverde

Je kunt met het openbaar vervoer naar Monteverde. Je zult dan ongeveer 10 uur onderweg zijn omdat je veel moet overstappen.

Ook kan je voor €17,50 met de shuttle, je zult er dan ongeveer 3,5 uur over doen. Je wordt opgehaald en afgezet bij je hostel of hotel. Desondanks is dit een stuk duurder dan de bus.

Op naar de volgende bestemming!

Voor de meeste reizigers is de volgende bestemming vanaf La Fortuna: Samara, Monteverde of Manuel Antonio.