Prachtige natuur, veel dieren en bizarre stranden! Het Manuel Antonio Park heeft het allemaal en in de omgeving is ook veel te zien en te doen!

Als je afhankelijk bent van het openbaar vervoer is het handig om in Quepos te verblijven. Hier zijn de accommodaties vrij goedkoop en alles is makkelijk te bereiken met de bus.

Wat is er te doen in Quepos?

#1 Ga naar het National Park van Manuel Antonio! 

Luiaards, toekans, wasberen, apen en vele mooie vogels zijn te spotten in het Manuel Antonio National Park. Voor €14,50 kan je je de hele dag op het park vermaken. Een gids is niet nodig omdat je vanzelf mensen ziet wijzen als er wat te zien is, het is namelijk erg toeristisch.
Tip: neem je zwembroek mee naar het park zodat je kunt zwemmen in de prachtige zee. Ook raden wij je aan je eigen verrekijker mee zodat je ook de dieren in de verte kunt bekijken!

Hoe kom je in Manuel Antonio National Park? 

Je pakt de bus op het busstation in Quepos. De bus vertrekt elke 15 minuten en doet er 20 minuten over. Het kost €0,50 voor een enkele rit.

#2 Ga zelf snorkelen en bespaar een dure tour!

Zwemmen tussen scholen gekleurde vissen? Er worden veel dure snorkeltours aangeboden in Quepos maar wist je dat je dit makkelijk zelf kunt regelen voor een paar euro? 
Je pakt de bus richting Manuel Antonio en laat je voor Playa Biesanz afzetten. Vanaf hier loop je 15 minuten naar het strand. Hier kun je een snorkelset huren en er wordt op je spullen gelet. Je zwemt in ongeveer 15 minuten naar ‘het snorkelpunt’ om hier te zwemmen tussen de scholen met vissen! Ga voor 10 uur ‘s ochtends voor de boten komen met vele toeristen (die veel geld hebben betaald voor een tour).

Accommodatie in Quepos

Wij verbleven bij Wide Mouth Frog en zouden dit zeker aanbevelen. Er is een zwembad, het ontbijt is inbegrepen, het ligt dichtbij de bus en goede restaurants.
Mocht je zelf met de auto gaan dan zouden we een accommodatie aanraden tussen Quepos en het nationale park omdat je hier midden in de natuur zit.

Hoe kom je in Quepos?
Vanaf Monteverde met de shuttle (42 euro)

De shuttles vanaf Monteverde vertrekken om 8:00 of om 14:00 en doen er ongeveer 3,5 uur over. Je wordt opgepikt en afgezet bij je hotel of hostel en er zit ontbijt bij in. Het ligt centraal gelegen, dichtbij het busstation en goede restaurants. 

Vanaf Monteverde met de bus (5euro)

Vanaf Monteverde kan je ook met de bus, de bus gaat vanaf het busstation en vertrekt om 5:30, 6:00 of 15:00. De bus kost ongeveer 2 euro en doet er 2,5 tot 3 uur over.
Als je kiest voor deze optie is 5:30 de tijd om te gaan zodat je je overstap haalt in Puntarenas. De eerste bus doet er namelijk 2,5 uur over, de tweede doet er langer over omdat die een andere route rijdt.
In Puntarenas loop je 50 meter tot het busstation waar de bus naar Quepos vertrekt. De bus rijdt vrijwel elk uur naar Quepos en kost 3 euro per persoon. De bus doet er 3 uur over. 

Vanaf San José met de bus naar Quepos (€7,50)

Je rijdt in ongeveer 3,5 uur naar het centrum van Quepos. Een kaartje kost €7,50 en haal je bij het busstation (maps.me bus to Quepos), hier zal ook de bus vertrekken.

Op naar de volgende bestemming!

Voor de meeste reizigers is de volgende bestemming vanaf Manuel Antonio: SamaraMonteverde of La Fortuna.