Het was ons meest geweldige moment in Costa Rica: Je laten verplaatsen van A naar B per boot waarbij je gigantisch veel dieren in en om de rivier ziet! 

Hoe regel je een bootticket?

Je kunt gemakkelijk deze geweldige boottocht regelen via je hostel (je stuurt een bericht en vraagt of zij dit voor je kunnen regelen). 

Wij vroegen voor jou het nummer van Benjamin (98280857) zodat je het ook zelf kunt regelen. Benjamin werkt in de haven van Moin en is de kapitein van de boot. Hij spreekt goed Engels en heeft echt oog voor de natuur en de dieren.

Haven Moin 

Als je met de taxi bij de haven van Moin aankomt zal je moeten vragen naar Benjamin. Je wordt naar een steiger gewezen waar de boot zal vertrekken. Moin is echt een industrieel gebied, verwacht geen leuk, gezellig haventje.

De tocht zelf 

Je vaart in een boot waar ongeveer 18 mensen opkunnen. Bij ons zaten er maar 10 personen op waardoor er genoeg ruimte was.

Je vaart door allerlei verschillende rivieren. De kleur van de rivier verschilt per rivier. Van helder blauw of roestbruin tot pikzwart. Op sommige plaatsen is er een open stuk tussen de rivier en de zee waar het zoete rivierwater zich mengt met het zoute zeewater.

Onderweg laat Benjamin je allerlei dieren zien. Het begon met een aantal luiaards en grote hagedissen. Een aantal tientallen kilometers verderop zagen we veel kaaimannen en krokodillen. En het meest bizarre van de reis kwam uit het roestbruine water: een groep dolfijnen! Ze zwommen gewoon met de boot mee!

Na ongeveer 3 uur hadden we een korte stop bij een klein restaurantje aan het water waar je wat drinken kon halen of naar de wc kon.

De laatste drie kwartier was minder spectaculair, hier ging de boot het grotere kanaal op. Hier zaten minder dieren maar het uitzicht blijft geweldig! 

Benjamin heeft haviksogen, hij ziet veel dieren op een enorme afstand. Hij neemt de tijd om terug te varen en ook om een tijdje te blijven liggen zodat iedereen de dieren goed ziet. We zouden Benjamin zeker aanraden!

Hoe lang duurt de tocht?

‘De tocht duurt 3 uur’ zullen de mensen zeggen. Wij deden er al met al zeker 4 uur over. Dit kwam omdat we vaak zijn gestopt en teruggevaren om dieren te spotten.

Wat kost het?

Het kost 35 dollar per persoon. Niet duur als je bedenkt dat het je vervoer is inclusief een tour van vier uur!