Voordat je naar Mexico gaat, heb je altijd een aantal vragen. Wij hopen jou hiermee te kunnen helpen en daarom hebben wij alles uitgelegd van vervoer tot aan pinnen in het land. Lees hier waar je rekening mee kunt houden bij je reis door Mexico.

Welke taal spreken ze in Mexico?

Spaans! In heel Mexico praten mensen Spaans. Helaas praat bijna niemand Engels. Wij liepen hier al snel tegenaan. Het regelen van je lunch is dan ineens niet zo vanzelfsprekend. Gelukkig hadden wij wel een aantal woorden al geleerd en kwamen hier redelijk mee uit te voeten. En altijd als backup: Google translate en een Spaans VanDale boekje!

Is er een visum nodig?!

Nee! Bij binnenkomst met het vliegtuig krijg je een visum. Het bestaat uit twee delen, het eerste deel word er al afgescheurd bij binnenkomst. Houd het tweede deel goed bij je! Dit heb je nodig bij vertrek uit het land. 

Mexico naar Belize via de landgrens!

De grens overgang naar Belize gaat erg soepel. De bus stopt bij een loket, iedereen gaat uit de bus waar je in de rij gaat staan bij het loket. Hier laat je je papiertje zien die je kreeg bij binnenkomst van Mexico. Hier moet je 558 pesos of 30 Amerikaanse dollar per persoon betalen. Na het betalen krijg je een stempel voor het verlaten van het land. Hierna rijdt de bus door naar het loket waar je een stempel krijgt voor binnenkomst van Belize.

Geld pinnen in geheel Mexico!

Vrijwel in elke stad kan je pinnen met je (maestro) pinpas, je moet dan wel je pas op ‘buiten Europa’ aan hebben staan. Ook al staat er geen Maestro-teken op de pinautomaat, er kwam wel altijd geld uit. 

Als backup hebben we altijd een creditcard bij ons. 

Je moet wel rekening houden met pinkosten van ongeveer 5 euro per transactie. Wij pinden altijd het hoogste bedrag dat kon zodat we zo min mogelijk kosten hiervoor kwijt waren. Bij de een was dat 3000 pesos en bij de ander soms wel 6000. 

Simkaart met internet regelen!

Als je graag overal bereikbaar bent en niet afhankelijk van de WiFi wilt zijn, dan is het handig om een simkaart met internet te regelen. Wij kwamen zelf al snel erachter dat dit niet, in vergelijking met andere vliegvelden, te regelen was op het vliegveld van Cancun. Wel is dit te regelen bij Oxxo, dit is een soort van supermarkt. Je koopt een simkaart en laat hier een aantal MB’s op zetten. Je betaald per keer opwaarderen 50 peso’s (€2,30), de cassiere zet dit voor je erop.

Wij betaalden voor een simkaart van Telcel 150 (€6,90) peso’s en 100 peso’s (€4,60) voor 1000MB. Dit is 4 weken na activeren geldig.

Vervoer met de ADO busmaatschappij

In Mexico zijn er een aantal mogelijkheden om je te vervoeren. Wij kozen ervoor om met de bus te reizen. ADO is een goede maatschappij, rijdt op tijd, je bagage wordt gelabeld (je krijgt hier een bewijsje van) en is relatief goedkoop. 

Wij kochten altijd een dag voor vertrek ons kaartje aan de balie zodat we zeker waren van een plaats en we keuze hadden voor een tijd). 

Korting bij ADO!

Neem je studentenpas mee, dit levert 50% korting op!

Als je geen student bent en je boekt een kaartje kijk dan altijd even mee op het scherm. Je kunt dan zien op welke tijd er kortingen zijn! Wij hebben een aantal keren 48% tot 50% korting gehad! Dit scheelt nogal!

In sommige plaatsen verkopen ze bij de ADO stations ook kaartjes voor bussen van Oriente. Dit scheelt enorm in de prijs (soms wel de helft), let dan wel op: je bagage is niet verzekerd en je doet er ongeveer twee keer zo lang over als de ADO-bus omdat de Oriente langs allerlei kleine plaatsjes rijdt onderweg.

Wassen bij een laundry service

Het wassen in Mexico kan gedaan worden bij een laundry service. Het is vrij eenvoudig, je loopt met je waszak de straat op en zoekt naar een pand met wasmachines. Er is bijna overal al aangegeven hoeveel het per kilo kost. Vaak is de afname minimal 4 á 5 kilo, dit is ongeveer 50 pesos (€2,30). Je krijgt direct te horen wanneer je was klaar is, vaak is dit de volgende dag. Je krijgt je gewassen was opgevouwen terug in een plastic zak.W

Wat moet je zeker mee nemen (naast je standaard spullen) naar Mexico?
  • Muggenspray (check even de site van de overheid waar de Zika mug zit en lees je hierover in)
  • Wereldstekker
  • Credit card voor als je Europa bankpas niet werkt
  • Woordenboek Nederlands/Spaans

Bekijk de video!
Op naar de bestemmingen!