Campeche heeft de Unesco lijst weten te bereiken met doordat het dé piratenstad van Mexico is. Dikke muren om de belangrijke havenstad en grote kanonnen bij de poorten om de mooie binnenkant te beschermen. Lees hier waarom wij Campeche zo mooi vinden!

De geschiedenis van Campeche

Campeche heeft een bijzondere geschiedenis. In de 17e en 18e eeuw bezat de stad Campeche een belangrijke haven waar veel handel was. De stad was erg rijk en bezat veel kostbaarheden door de handel. Doordat de stad vaak werd geplunderd door piraten besloten de inwoners van de stad er een dikke stadsmuur omheen te zetten van wel 3,5 meter dik! Bewapend met grote kanonnen waren ze opgewassen tegen de piraten.

Campeche: de piratenstad! 

Het is ook niet voor niks dat je overal piratenbeelden ziet staan, ook hebben veel eigenaren de winkeltjes een piraten gerelateerde naam gegeven.

Het gave is dat je ook op de muren kunt lopen, verschillende oudheden zijn nog in tact zoals de meeste huizen binnen de muren, de kanonnen, oude forten en de geweldige straatjes. 

De stad wordt ook wel Mexico’s Rainbow City genoemd doordat alle huizen binnen de muren in mooie kleuren zijn geschilderd. Het is niet voor niets UNESCO! 

Wat te doen in Campeche?
#1 Maak een wandeling door de geschiedenis!

Wij liepen een route van toren naar toren via de dikke muur van de stad. We deden hier dik twee uur over. Het is geweldig, je maakt echt een reis door de tijd.

#2 Loop midden door de stad en geniet van de kleurrijke straatjes!

Als je de stad binnenloopt merk je het meteen. Je wordt vrolijk van alle mooie kleuren op de huizen. Neem je camera mee en zoek de mooiste plekjes op om deze vast te leggen.

#3 Uitwaaien op de boulevard!

Lekker de wind door je haren, de boulevard is lang genoeg om een stuk te lopen. Je ziet de skyline van de stad met de mooie grote gebouwen en kerken. Ook is er een mega grote Mexicaanse vlag  op de boulevard, deze kan je niet missen!

#4 Neem een kijkje bij Catedral de Campeche!

Het plein bij Catedral de Campeche is een levendig plein met veel kraampjes en winkeltjes. Veel mensen relaxen op de bankjes rond het plein. Je mag de Kathedraal in maar het is nog mooier om de kathedraal in het donker te bekijken. De kathedraal is dan helemaal verlicht!

Bekijk de video!
Hoe kom je in Campeche?

Wij gingen met de bus vanaf Palenque. Een kaartje bij het ADO busstation kostte vanaf Palenque 500 pesos (€ 22,50) per persoon. Aan de rand van het centrum van Campeche zit een ADO busstation waar je wordt afgezet. Vanaf hier kan je een taxi pakken naar je hotel. 

Op naar de volgende bestemming!

Voor de meeste reizigers is de volgende bestemming naar Mérida of naar Palenque.