Als je aan Mexico denkt dan denk je aan taco’s maar als locatie denkt iedereen direct aan Cancún. Dé plek van mooi blauw water aan een onwijs wit zandstrand. Maar er hangt een aardig prijskaartje aan Cancún als je graag aan deze playa strip wilt zitten. Wij geven jouw de tips om ook goedkoop hiervan te kunnen genieten!

De hotels en resorts aan de playa strip zijn ontzettend prijzig daarom kozen wij ervoor om in Cancún centrum zelf te overnachten. Wij kozen voor een AirBnB met zwembad (voor 25 euro per nacht). Heerlijk, aangezien Cancún wel een hele warme plaats is. Vanaf het centrum gaan er genoeg bussen (onze opstap plek was bij de Walmart) naar de playa strip. Voor 12 pesos (€0,55) per persoon kun je de bus instappen en geef je aan bij welke playa je er uit wilt.

Wat te doen in Cancun?
#1 Playa delfines

Er zijn veel playa’s bij Cancun, wij vonden Playa Delfines echt de nummer 1!
Playa Delfines staat bekend om zijn brede zandstrand waar geen hoge hotels aan zitten, in tegenstelling tot de andere playa’s. De intenste kleur blauw water met het witte strand maakt het een plaatje voor in jouw fotoboek! Daarom staat er ook een rij voor het welbekende Cancún letters die uit kijken op dit prachtige strand.

Op dit strand is veel wind, altijd komend vanaf de zee waardoor een hoge golven zijn. Kijk daarom altijd goed naar de vlaggen omdat het er hard aan toe kan gaan. Er zijn geen barretjes zoals bij de andere playa’s maar wel verkopers die rondlopen met een menukaart waar jij jouw drankje of gerecht kunt bestellen.

Je kunt een parasol met twee bedjes huren voor 250 pesos (€ 11,50) per dag. Ook kun je kiezen voor alleen een parasol. Er is een toilet gebouw aanwezig waar je ook kunt douchen!

Wij stapten op bij de Walmart. Je zoekt een rode bus met op de voorruit ‘Hotelzone’ deze bus rijdt langs de hele boulevard. Een kaartje kost 12 pesos (€0,55) ongeacht waar je uit stapt. Let wel op wat er nog meer op de voorruit staat. Je moet namelijk precies dezelfde bus pakken als de heenweg, anders kom je in de andere kant van de stad uit. Je wordt voor het strand afgezet, en op de terugweg steek je de weg over om op zoek te gaan naar dezelfde bus.

#2 De grote maar handige Walmart!

Aangezien de prijzen in Cancún aardig kunnen oplopen kozen wij voor een AirBnB die dichtbij een Walmart zat. Met een keuken in de accomodatie, kun je gemakkelijk jouw eigen gerechten klaar maken terwijl je deze lekker bij het zwembad op eet. In het begin van onze reis door Mexico aten wij vrijwel altijd op straat, dit is natuurlijk makkelijk maar veel verschillende keuzes heb je niet. Het is goedkoper om zelf je eten te maken en dan heb je ook nog keuze wat je kunt maken.

Mocht je toch iets zijn vergeten mee te nemen op jouw vakantie of reis, dan is de Walmart dé plek om het te kopen. Alles aanwezig maar ook nog eens spotgoedkoop! Zo kochten wij voor onze reis naar Cuba een aantal dingen in aangezien op Cuba een aantal dingen niet makkelijk te koop zijn zoals snacks, zonnebrand en douchegel.

#3 Koop een souvenir bij Market 28!

Bij Market 28 liggen erg veel leuke (veelal) handgemaakte souvenirs. Hangmatten, leren tasjes, schoenen, verzin het maar. Let wel op de onderhandeling, die is wel van belang anders betaal je snel te veel.

Bekijk de video!
Op naar de volgende bestemming!

Voor de meeste reizigers is de volgende bestemming vanaf Cancún: Playa del Carmen of Valladolid.