Duik in het leven van de Maya’s: bezoek Chichén Itzá! Het staat op de UNESCO lijst en is erg indrukwekkend! Dit wil je toch niet missen? Chichén Itzá is bizar indrukwekkend..

De bizarre ruïnes van Chichén Itzá zijn het bewijs van de oude stad die ooit in het hart van de Mayari was. Het opvallende bouwwerk is het de tempel van Kukulcan, mensen noemen die ook wel ‘El Castillo’. Chichén Itzá is een verzamelnaam van de gebouwen die in dit gebied staan. 

De 7 weetjes over de tempel van Kukultan (El Castillo)

Wist je dat …

El Castillo 30 meter hoog is?

El Castillo 365 traptreden telt? Dit staat voor het aantal dagen van het kalenderjaar. Er zijn 91 traptreden aan elke zijde en de laatste trede zit boven op.

Kukulcan slang met veren betekent? Als jij op de eerste dag van de herfst of lente komt, kun je op de traptreden door de stand van de zon kruipende slangen zien.

Mensen staan te klappen voor de piramide? Als je er op de juiste manier voor staat hoor je een aparte echo.

Dit jaarlijks ruim 1,2 miljoen bezoekers trekt?

Je deze piramide niet mag beklimmen?

Deze bezienswaardigheid pas in 1850 werd ontdekt door archeologen?

Wij kochten een magneet bij één van de vele souvenirkraampjes op het terrein.
De beste bezoekuren

Chichén Itzá is elke dag open van 08:00 tot 16:30. Wil jij net als wij voor de hordes toeristen zijn? Dan is het een aanrader om in de ochtend te gaan. Doordat het vrij warm kan worden moet je wel genoeg water meenemen (waterfles met filter) en je natuurlijk goed insmeren. Ook heb je dan het voordeel dat er minder andere bezoekers zijn. Wij kwamen rond 10 uur aan, kochten een kaartje en besloten geen gids te nemen. Wij hadden ons al ingelezen op het internet. Het leek erg druk bij de ingang, maar eenmaal bij de piramide was het verbazingwekkend rustig! Wij konden rustig foto’s nemen van de piramide zonder dat andere bezoekers erop stonden. Wij bezochten Chichén Itzá in drie uur, rond de middag zag je de bussen met hordes toeristen aankomen. Ga dus op tijd!

Entree Chichén Itzá

Bij de kassa moet je twee tickets kopen, wat op een totaal neer komt van 259 pesos per persoon. Zodra je aangeeft dat je een ticket wilt, krijg je direct al beide kaartjes. Kinderen onder de 13 jaar mogen gratis naar binnen.
Als je je tickets hebt gehaald, loop je door draaihekjes heen waar een medewerker jouw kaartje scant. Na een aantal meter loop je al tegen het immense bouwwerk aan.

Bekijk de video!
Hoe kom je bij Chichén Itzá?

Wij gingen met de bus vanaf Valladolid naar Chichén Itzá. Bij het ADO busstation in het centrum kun je voor 74 pesos (€3,40)per persoon retour. Je koopt dan een open retour kaartje, zodat de terug reis open staat voor elke tijd van die dag.
Je kunt ook eventueel een enkeltje heen kopen en een enkeltje terug. Er zit bij de ingang/uitgang van de Chichén Itzá namelijk gewoon ADO counter. De rit duurt ongeveer 45 minuten en je zal worden afgezet voor de ingang.

Op naar de volgende bestemming!

Voor de meeste reizigers is de volgende bestemming naar Valladolid of naar Tulum.