Los Rápidos, één van onze mooiste momenten in Mexico: Een stroomversnelling waar je je mee laten drijven in de helderblauwe rivier, kunt genieten van de natuur en geweldige foto’s maakt! Dit ligt maar 20 minuten buiten Bacalar en zeker de moeite waard. Los Rápidos is een ‘must-do’ als je genoeg tijd hebt in Bacalar.

Eenmaal aangekomen bij Los Rápidos en je de entree hebt betaald kun je genieten van de omgeving. Er zit een restaurant waar je eten en drinken kunt halen. Hangmatten, ligbedden en stoelen zijn er meer dan genoeg. Er zijn geen kluisjes te huur, dus laat waardevolle spullen thuis. Wel zijn er douches en omkleed ruimtes aanwezig. Wel handig om te weten, je kunt hier geen snorkelset huren. Hou hier van te voren rekening mee en koop ze van te voren.

Hoe werkt het?

Je loopt eerst naar het begin van de stroomversnelling, daarna langs de zijkant van de rivier tegen de stroming in. Waar je wil kan je de rivier in om je zo terug te laten drijven naar het begin. Sommige stukken zijn vrij diep maar op de meeste stukken kun je gewoon staan. Het is erg leuk om een snorkel mee te nemen om te zien hoe mooi het onder water is. Waterschoenen zijn ook niet onverstandig omdat er aan de zijkant van de rivier veel stenen liggen. Wij deden het op blote voeten, dit was wel te doen maar deden er daardoor wel langer over om aan het einde te komen. Ga ook eens kijken aan de overkant van de rivier. Hier heb je enorme gaten in de grond, je loopt over een soort van ‘mini-cenotes’. 

Aan het begin van de stroomversnelling komen bijna geen toeristen.
Waar kan je op rekenen?

Trek zeker een aantal uur hiervoor uit. Als je een aantal keer heen en weer wilt, kun je je hier makkelijk 3 á 4 uur vermaken. Wij waren er om half 11 en toen was het nog lekker rustig. Houd er wel rekening mee dat er geen schaduw is tijdens het spelen in de rivier, dus smeer je goed in!

Hoeveel kost het?

De entree van Los Rápidos kost 50 pesos per persoon (€2,30). Je krijgt een bandje en je kunt de hele dag blijven.

Hoe kom je bij Los Rápidos?

Vanaf het stadje Bacalar kun je in ongeveer 20 minuten met de taxi naar Los Rápidos. Er rijden taxi’s genoeg en je kunt ze overal aanhouden. Zodra je zegt dat je naar Los Rápidos wil, zeggen ze direct dat dit 150 pesos (€6,90) kost. Dit is de normale prijs aangezien de locals dit ons ook vertelden. Wil je terug naar je hotel? Ga naar de parkeerplaats van Los Rápidos daar komt elke paar minuten wel een taxi aanrijden die je mee kan nemen voor hetzelfde bedrag als de heenweg. Wil je meer zekerheid, vraag dan even het nummer van de taxichauffeur op de heenweg.

Bekijk de video!
Op naar de volgende bestemming!

Voor de meeste reizigers is de volgende bestemming: Bacalar of Caye Caulker in Belize.