Mérida heeft een geweldige sfeer, erg veel gezellige pleinen, meer dan genoeg winkels en heerlijk eten. In Merida kan je gemakkelijk een week blijven! 

Wat is er te doen in Mérida?
#1 Palacio Municipal de Mérida

Het park waar de hele dag wat te beleven is. Er zijn etenskraampjes en schoenenpoetsers te vinden. Locals komen bij elkaar en zitten op de typische witte bankjes te kletsen. Aangezien wij er een aantal dagen sliepen zagen we dat er elke dag wat anders georganiseerd was rondom dit plein. De ene dag stonden er verkoop kraampjes, de andere dag veel etenskraampjes. Ook kregen wij mee dat er regelmatig de radiozender van Yucatan hier een uitzending doet.

#2 Kom op zondag naar het park, het is namelijk auto-vrije zondag!

Op zondag worden de straten afgezet rondom het park ‘Palacio Municipal de Merida’. Waar het normaal erg druk is met auto’s en ander verkeer mogen nu alleen fietsers en wandelaars komen. Op de straat wordt gedanst, is veel verschillende muziek en staan erg veel etenskraampjes. In het park zelf staan vooral kraampjes met souvenirs: tassen, kleding, je kan het zo gek niet verzinnen of het staat er.
Mocht je het kunnen plannen: zorg dat je op een zondag in Merida bent en pak dit gezellige feestje mee. 

#3 Bekijk de Paseo de Montejo!

Mérida is heel divers. Er zijn veel winkels van grote merken, deze vind je vooral aan de winkelstraat Paseo de Montejo. Dit is een lange, brede straat met mooie statige gebouwen en winkels.

#4 Loop langs de vele parken!

In Merida heb je erg veel parkjes. Heerlijk in de schaduw zitten kan bijna overal in deze parkjes. Je zal het snel merken, in Merida is het warm! In het grote park zijn daarom de plaatsen op bankjes in de schaduw ook schaars. Maar als je eenmaal zit is het genieten!

#5 Shoppen in Merida!

Rondom het plein ‘Palacio Municipal de Merida’ kan je goed shoppen, loop een straat in en je vindt verschillende kledingzaken.

Bekijk de video!
Hoe kom je in Mérida?

Wij namen de Oriente bus vanaf Campeche naar Mérida. Het kostte ons 130 pesos (€6.00) per persoon. We zaten in een Oriente bus, dit betekent veel stoppen in kleine plaatsjes richting Merida. Wij deden er vier uur over. Mocht je sneller in Merida willen zijn? Dat kan voor €12 euro per persoon in een ADO bus. Deze brengt je in twee uur naar Merida. 

Op naar de volgende bestemming!

Voor de meeste reizigers is de volgende bestemming vanaf Mérida: Valladolid of Campeche.