Playa del Carmen: Een levendige stad met veel restaurants en winkels aan de helder blauwe zee. Er is veel te beleven in Playa Del Carmen! Van zonnen op het strand tot een nacht flink doorhalen in een club aan het strand. 

De prijzen liegen er niet om, het is flink prijzig in Playa Del Carmen. Voor een biertje betaal je al snel een kleine vier euro en voor een simpele maaltijd in een restaurant ongeveer 10-15 euro.
De drukte is te vergelijken met Spanje in de zomervakantie. 
Er is een grote winkelstraat (5th Avenue. In het Spaans: Quinta Avenida) waar je lekker kunt eten, souvenirs en kleding kunt kopen of een tour kan boeken. Het fijne van deze straat is dat er geen auto’s mogen rijden.

Wat te doen in Playa del Carmen?
#1 Lekker luieren aan het strand!

Het strand bij Playa del Carmen is erg toeristisch maar niet minder leuk. Je kan heerlijk relaxen in één van de vele strandtentjes of een strandwandeling maken.

#2 Neem een kijkje in Parque Fundadores!

Ook is er een gezellig plein (Parque Fundadores) bij de opgang van het strand waar mensen samen komen om gezellig wat te drinken en te genieten van muziek of een optreden.

#3 Geniet op Isla Cozumel!

Vanaf de het strand kun je de Ferry nemen naar Isla Cozumel. Let wel op waar je je ticket koopt. De prijzen hiervoor zijn erg verschillend!

Accommodatie in Playa del Carmen

Wij verbleven in ‘Condo Tucano’. Dit was een appartementencomplex met zwembad, ongeveer een kwartiertje lopen vanaf het strand. Het grote voordeel van deze plaats (net iets buiten de drukke straat) is dat we heerlijk hebben gegeten bij kraampjes om de hoek waar we onze eerste taco’s en quesadillas (queso betekent kaas) proefden. De prijs per taco is ongeveer 15 peso’s wat neerkomt op 70 eurocent. Naast de heerlijke groene (pittige) saus heb je ook keuze of je er sla, uitjes met koriander of een andere salsa op wilt hebben. Ook zat er een grote supermarkt om de hoek.

Zoek een kraam waar de meeste mensen staan, daar kun het lekkerste eten kopen!
Bekijk de video!
Hoe kom je in Playa del Carmen?

Aan het begin van de hoofdstraat zit het ADO busstation. Vanaf hier kun je de bus pakken naar verschillende plaatsen. Wij pakten de bus van Playa del Carmen naar Valladolid. De kosten hiervan zijn 258 pesos per persoon (€12) en de bus zal er ongeveer 2 uur over doen.

Op naar de volgende bestemming!

Voor de meeste reizigers is de volgende bestemming Cancún of naar Tulum.