San Cristobal De Las Casas: hou je van gezellige straatjes, veel barretjes, gezellige feestjes en leuke uitstapjes? Dan is San Cristobal de Las Casas echt wat voor jou! 

Het stadje heeft overal leuke pleintjes waar de muziek om je oren vliegt en de Mexicaanse dansers hun dans doen. Wat een onwijs gezellige stad! Mooi onderhouden huizen en gebouwen die in allerlei kleuren zijn geverfd. Diverse straten met restaurants, bars, cafés en kledingzaken. Alles is te vinden in San Cristobal Las Casas! Bereid je voor op een plaats waar je je vest en schoenen weer aan kunt trekken, de temperatuur is hier gemiddeld rond de 17-20 graden.

Wat kun je doen in San Cristobal de Las Casas?

Er is genoeg te beleven, je kan je al prima een dag vermaken door zelf door de stad te wandelen. Maar er zijn ook natuurlijk dingen te doen!

#1 Neem een bezoekje bij de mysterieuze kerk van San Juan Chamula!

Je kunt naar het stadje San Juan Chamula. Hier staat een kerk, waar erg bijzondere dingen achter de deuren gebeuren. De gelovigen drinken cola om te boeren en hebben kippen mee die ze dood maken in de kerk. Hierover hebben wij een artikel San Juan Chamula geschreven.

#2 Ga mee met de gratis wandeltour!

Er is in San Cristobal de Las Casas genoeg te beleven. Ook kun je een gratis wandeltour nemen. Dit is twee keer per dag. Om 10 uur in de ochtend en om 5 uur in de middag. Bij Plaza de la Paz staat een groot kruis in het midden. Ga daar staan iets voor tijd. Hier komt een gids heen met een wit shirt en zal de rondleiding geven. Je kunt aansluiten en afhaken wanneer je wilt! Achteraf kan je de gids een tip geven, gebruikelijk is ongeveer 20 pesos (€0,90).

Accommodatie in San Cristobal de Las Casas

Wij verbleven in hostel Puerto Vieja. Een goed georganiseerde hostel met veel douches en toiletten. Het is er erg schoon en het ontbijt is goed geregeld. Dat zit namelijk in de prijs van je kamer of dorm! Elke ochtend heb je keuze uit drie verschillende gerechten. Zoet, hartig of vegan.

Op vrijdag is er in de avond gratis cocktail avond en je kunt tijdens je verblijf gratis je water bij vullen.

Bekijk de video!
Hoe kom je in San Cristobal de Las Casas?

Wij kwamen vanuit Xela/Guatemala. Onze rit duurde door de grensovergang zo’n 10 uur. Wil je meer weten over de grensovergang? Wij hebben er een artikel over geschreven! 

Het vervoer met de bus kostte ons 25€ per persoon.

Op naar de volgende bestemming!

Voor de meeste reizigers is de volgende bestemming vanaf San Cristobal de Las Casas: Palenque of Xela/Quetzaltenango in Guatemala.