Monteverde is een klein stadje maar enorm toeristisch. Dit is ook niet zo vreemd, je hebt de langste zipline baan van Midden-Amerika, er liggen verschillende national parken in de buurt en je hebt veel dieren en natuur. Gebruik Monteverde als uitvalsbasis om vele gave dingen te doen!

Wat is er te doen in Monteverde?
#1 Zoef over de langste zipline in Midden-Amerika!

De bomen vliegen onder je door, ohnee.. jij vliegt over de bomen heen! Hoe gaaf is het om met een enorme snelheid over een geweldig stuk natuur te vliegen? 
Er zijn veel tours die hetzelfde of een soortgelijk aanbod hebben. Wij gingen met 100% Adventure, dit was goed geregeld. Je werd goed gezekerd, het personeel was aardig en de ervaring was geweldig! Het kost 50 dollar per persoon, inclusief pick-up en drop-off bij je hotel of hostel.

#2 Bekijk de gekleurde kikkers van Costa Rica bij Frog Pond!

Gifgroene kikkers, de bluejeans kikker en nog vele andere kikkers! Je kunt ze bewonderen bij Frog Pond. De kikkers zitten in een terrarium en een gids helpt je de kikkers te vinden en geeft uitleg. Je kunt met je kaartje 2x naar binnen: met daglicht en als het donker is. Erg gaaf omdat sommige kikkers overdag actief zijn en de andere juist ‘s nachts. De entree is 13 dollar.

#3 Ga naar de kolibrietuin!

De kolibries vliegen om je oren! Er zijn bakjes met suikerwater opgehangen waar honderden kolibries op af komen. Gegarandeerd dat ze er zijn als jij er ook bent! De tuin zit naast bij een restaurant. De entree is gratis, wel aardig als je binnen even wat te drinken haalt.

#4 Lekker wandelen in het Monteverde National Park!

Het is een mooi park waar je verschillende dieren kunt spotten. Je hebt hiervoor wel een gids nodig want in je eentje zul je niet veel dieren zien. Wij zagen wat mooie vogels, waaronder de quetszal. De entree is 22 dollar, wij vonden het wat aan de hoge kant omdat je niet veel dieren ziet.

Op naar de volgende bestemming!

Voor de meeste reizigers is de volgende bestemming vanaf Monteverde: Samara of Manuel Antonio.

Hoe kom je in Monteverde? 

Van La Fortuna naar Monteverde

Je kunt met het openbaar vervoer naar Monteverde. Je zult dan ongeveer 10 uur onderweg zijn omdat je veel moet overstappen.
Je kunt ook voor €17,50 met de shuttle, je zult er dan ongeveer 3,5 uur over doen. Je wordt opgehaald en afgezet bij je hostel of hotel. Je rijdt een half uur tot de boot, zit 35 minuten op de boot (met prachtig uitzicht) en daarna nog anderhalf uur in de bus.

Van Manuel Antonio naar Monteverde

Als je vanaf Manuel Antonio komt kan je met de shuttle gaan, dit kost je 50 dollar en duurt ongeveer vier uur.
Je kunt ook kiezen om met de bus te gaan, je stapt dan over op Puntarenas. Het duurt ongeveer 5 uur en het kost je rond de vier euro.