Veiligheid

Is het veilig om door Nicaragua te reizen of niet? Het reisadvies verschilt soms met de dag. In April 2018 was het een chaos in Nicaragua door de opstanden tegen de leider van het land. Hierdoor is het toerisme enorm teruggelopen. 

Wij hebben ons geen moment onveilig gevoeld in Nicaragua. Wel was te merken dat er zowat geen toeristen in vrijwel alle plaatsen die wij bezochten. De bevolking is vriendelijk en gastvrij.  

De mensen uit Nicaragua die wij gesproken hebben zijn erg blij als er toeristen komen. Nicaragua staat slecht op de kaart maar de bevolking heeft de toeristen erg hard nodig. Ook zijn ze blij met alles wat je kwijt kunt: een t-shirt, oude zonnebril of andere kleding: noem het maar op. Iedereen kent wel iemand die dit zelf niet kan kopen.

Taal

De mensen in Nicaragua praten Spaans maar er zijn vrij veel mensen die ook Engels spreken! Het is aan te raden een woordenboekje mee te nemen of de app ‘translate’ op je telefoon te downloaden.

Documenten

Geen visum, je hebt geen visum nodig in Nicaragua. Wel betaal je wel een entrance fee als je het land binnen komt via de landgrens. Dit kost je 13 dollar. 

Betalen

In Nicaragua betaal je in Cordoba of in Amerikaanse Dollars. Uit de pinautomaten waarbij wij hebben gepind kwamen alleen Cordobas. We konden niet pinnen met de Maestro card, we gebruikten onze Visa-card om geld op te nemen.
1 euro = 37 Cordoba. 

Vervoer

Je kunt je vrijwel overal je door middel van shuttles laten vervoeren. Je betaalt hier uiteraard voor het gemak. Ook kan je kiezen voor het openbaar vervoer, dit kost je vaak de helft van het geld maar vaak twee keer zoveel tijd als een shuttle.

Supermarkten in Nicaragua

Er zijn veel kleine winkeltjes in Nicaragua die 24 uur per dag open zijn. Ook zijn er grote supermarkten (Pali) in de wat grotere stadjes te vinden. De prijzen een stuk lager dan de prijzen in de rest van Midden-Amerika.

Simkaart 

Wil je niet afhankelijk zijn van WiFi? Je kunt in elk telefoonwinkeltje een simkaart kopen met een aantal GB erop. Claro (internet) of Movistar (bellen) zijn goede providers.

Wat moet je zeker meenemen?
  • anti-muggenspray of deet, in Nicaragua zijn erg veel muggen.
  • Afterbite, mochten de muggen je toch te pakken hebben gehad.
  • Creditcard, wij konden met onze Maestrocard geen geld opnemen. 
Drone?

Mocht je net als wij een drone mee nemen naar Nicaragua, lees dan dit artikel!

Via de grens naar Nicaragua!

Kom je via Costa Rica de grens over naar Nicaragua? Klik hier voor onze ervaring. Wij leggen je alles uit hoe het gaat!

Op naar de bestemmingen!