Wil je jouw reis op Bali goed eindigen? Pak deze Nusa eilanden mee voor je naar huis gaat! Het is erg relaxed, adembenemend mooi en goed te bereiken!
Nusa Lembongan is het kleine eiland dat naast Nusa Penida ligt. Het kleine eilandje Ceningan ligt onder Lembongan en is te bereiken per brug. Beide eilanden hebben een aantal bezienswaardigheden die je gezien moet hebben!

Wat te doen op Nusa Lembongan & Nusa Ceningan?

#1 Zwem met mantroggen!

Zwemmen met mantroggen is toch meer iets voor op Nusa Penida? Dat is wat wij dachten, maar het tegendeel is bewezen. Je kan zelfs veel goedkoper op Nusa Lembongan een tour boeken dan op Nusa Penida! Er zijn verschillende touroperators te vinden op het eiland waar je deze tour kunt boeken. Wij regelden het via de oom van de eigenaar van ons hotel. We konden zo op een bootje stappen om naar de manta’s te varen. Geen volle toeristenboten (die zagen we genoeg onderweg) maar gewoon met z’n tweetjes! We hadden enorm veel geluk (de dagen ervoor waren er geen manga’s gespot) maar wij zagen er stuk of 4 langs ons en onder ons door zwemmen. Voor een kleine 20 euro samen konden wij mee, geen prijs toch voor een privé tour?! Wij huurden de snorkels, maar je kunt ze uiteraard ook je eigen snorkelset meenemen!

#2 Rijdt naar Nusa Ceningan!

Je rijdt zo via Nusa Lembongan naar Nusa Ceningan. Je steekt een gele brug over (bij de brug is de ‘haven’) en rijdt zo het andere eiland op. Op Ceningan heb je de meest geweldige zonsondergang die je kunt bedenken. De bebouwing is heel anders dan op Lembongan, vrijwel alle accommodaties zitten rechtstreeks aan het strand!

#3 Ga naar Devils Tear (met vloed)!

Aan de kustlijn vind je Devils Tear, een gigantische rotspartij waar -met vloed- het water metershoog de lucht ingespoten wordt. Zorg wel dat je vooraf hebt gecheckt wanneer het vloed is, anders is het water laag (maar alsnog is het gaaf).

#4 Ontdek hoe blauw de Blue Lagoon is!

Helaas, zwemmen in dit geweldig blauwe water is niet mogelijk door de hoge rotsen. Wel is het adembenemend mooi, hoe vaak in je leven zie je zulk blauw water?!

Accommodatie

Wij verbleven bij Breeze Villa. Wij vonden de accommodatie geweldig, het enige nadeel is dat het water in het zwembad en douche zoutig was. De eigenaar was erg vriendelijk en bezorgde ons een geweldige mantatour, ook zat er een heerlijk ontbijt bij dit hotel. 

Als wij het over zouden mogen doen dan zouden wij liever slapen op Nusa Ceningan. Op Nusa Ceningan lagen de meeste hotels aan het water en had je een geweldig uitzicht. Het is erg makkelijk te bereiken vanaf Nusa Lembongan. Je hoeft alleen een gele brug over! 

Vervoer op Nusa Lembongan

Huur een scooter voor nog geen 5 euro per dag, zo kun je zelf overal heenrijden! Er zijn overal wel plekken waar je kunt tanken (benzinestations, of er staan flessen benzine bij winkeltjes langs de weg). Het is een ervaring om over deze prachtige eilanden te rijden!

Bekijk hieronder onze video!
Hoe kom je op Nusa Lembongan?

Vanaf Bali is het een half uur varen naar Lembongan, vanaf Nusa Penida is het maar 10 minuten varen!

Op naar de volgende bestemming!

Voor de meeste reizigers is de volgende bestemming vanaf Nusa Lembongan: Nusa Penida, Gili Trawangan of Ubud!