Wat een geweldig eiland! Dit moet je zeker meepakken op jouw reis. Beleef het lokale leven op Nusa Penida en ontdek de onbeschrijfelijke stranden met gigantische rotsen! Er zijn een aantal bezienswaardigheden die je zeker gezien moet hebben voor je Nusa Penida weer verlaat.

Wat is er te doen op Nusa Penida?

#1 Breng een bezoekje aan Crystal Bay!

Ga met de scooter op pad naar Crystal Bay en neem vooral je snorkel mee. Dit is een zeer rustig strand waar je heerlijk kunt relaxen op één van de vele strandbedjes, goed kunt eten en leuke vissen kan spotten!
De weg naar Crystal Bay is (in vergelijking met de rest van Nusa Penida) redelijk begaanbaar, het zal je wel wat moeite kosten om de scooter goed in bedwang te houden op de zanderige wegen. Je kunt natuurlijk ook een taxi nemen!

#2 Bekijk het bizar blauwe water van Broken Beach!

Zulk blauw water heb je (waarschijnlijk) nog nooit gezien. Het water is niet helder genoeg om doorheen te kijken maar het lijkt wel een blauwe milkshake! Als je voor alle bussen toeristen wil zijn is het verstandig vroeg op pad te gaan. De weg naar Broken Beach is slecht begaanbaar. Je doet over een paar kilometer al bijna een uur, maar het is alle moeite meer dan waard!

Angels Billabong zit op loopafstand van Broken Beach, zeker de moeite waard om dit te bekijken!

#3 Durf jij naar beneden bij de Keling King?

Dit is HET plaatje dat je overal op de tijdschriften ziet staan: de Keling King! Het lijkt op de kop van een dinosaurus en staat uiteraard bovenaan jouw lijstje! De meeste mensen blijven boven staan om te kijken naar dit bizarre natuurverschijnsel, slechts een paar klimmen naar beneden. Heb jij genoeg conditie en doorzettingsvermogen om over de rotsen naar beneden te klimmen? Stijle paadjes, soms helemaal voorover gebogen, je knieën stoten, zweten.. alles hoort erbij! Het mooie is dat veel mensen afhaken als ze naar beneden kijken waardoor je het strand maar hoeft te delen met een handje vol toeristen! Met een beetje conditie klim je in ongeveer 45 minuten naar beneden.

Snorkelen met mantroggen?

Op Nusa Penida wordt vaak gevraagd of je wil zwemmen met mantaroggen. Je betaalt op Nusa bijna twee keer zoveel als op Nusa Lembongan. Mocht je dus naar Nusa Lembongan gaan, dan bespaar je snel je geld.

Accommodatie

Wij verbleven in The Granyam Bungalow. Dit hotel is wat lastig te bereiken maar wel echt de rit waard. Het is een nieuw, mooi hotel met zwembad en wordt gerund door een gastvrije familie. Elke ochtend krijg je ontbijt op je eigen terrasje bij je eigen bungalow. Je kunt ook een scooter huren bij het hotel en ze helpen je graag bij het vervolg van je reis.

Hoe kom je op Nusa Penida?

Het is vanaf Bali 35 minuten varen, je vertrekt vanaf de haven in Sanur.
Vanaf Nusa Lembongan is het maar 10 minuten varen, regel je kaartje bij de haven zelf. Dit scheelt je een hoop kosten, je moet wel even wachten tot de boot vol is voor je vertrekt!

Op naar de volgende bestemming!

Voor de meeste reizigers is de volgende bestemming vanaf Nusa Penida: Nusa Lembongan, Gili Trawangan, Kuta (Lombok) of Ubud.