Ometepe: Het eiland van vulkanen en geweldige natuur! Ometepe is een eiland met twee vulkanen dat omgeven is met een zoetwatermeer en in dit meer zwemmen stierhaaien! Als je in Nicaragua bent dan moet je dit geweldige eiland zeker bezoeken!

Wat is er te doen op Ometepe?

#1 Ga zelf op pad met de motor (of scooter)!

Rijdt door het geweldige landschap van Ometepe. De kleine plaatsjes bestaan uit een paar wegen en een paar mensen maar waar het eiland om bekend staat kom je onderweg tegen: wilde varkens, paarden, apen, blauwe papegaaien, grote gekko’s en loslopende koeien. Er is zelfs een stuk waar je over het plaatselijke vliegveld rijdt! Je kijkt je ogen uit als je zelf rondrijdt over dit eiland. Je ziet hoe de locale bevolking leeft en geniet van de dagelijkse bezigheden.
Voor nog geen 18 euro per dag kan je al een crossmotor huren! Een fiets of scooter is natuurlijk ook mogelijk! Ontdek Ometepe zelf!

#2 Maak een hike de vulkaan op!

Wil je een geweldig uitzicht bovenop een vulkaan? Doe deze pittige hike en verbaas je over het uitzicht! Je zult gemiddeld 8 tot 11 uur bezig zijn met het beklimmen. Het kost je 23 euro inclusief snacks en water!

#3 Neem een verkoelende duik in Ojo de Aqua!

Heerlijk fris, kraakhelder water! Een waterbron omgeven door hoge bomen waarin de apen slingeren en de blauwe papegaaien van tak naar tak vliegen is toch geweldig? Lekker genieten van een Coco Loco (kokosnoot met een scheut rum) terwijl je helemaal tot rust komt.
Het is wel toeristisch: omkleedhokjes, wc’s en een restaurant zijn aanwezig. De entree kost €4,50 maar het is (wat ons betreft) elke euro waard.

#4 Bekijk de zonsondergang met uitzicht op de vulkaan!

Bij het strand Punta Jesus Maria heb je een geweldig uitzicht. Je hebt strand, zee en een vulkaan op de achtergrond. Het aparte is dat het strand in een punt loopt, erg gaaf om te zien! 

Accommodatie op Ometepe

Wij verbleven op Ometepe bij Hostal Coco’s. Het is een kleinschalig hostel dat gerund wordt door een hele aardige familie. De kamers zijn zeer schoon (en inclusief ontbijt), de hangmatten in de tuin zijn geweldig en de aardige mensen maken het helemaal af! Ook kan je via Carlos (de eigenaar) makkelijk een motor of scooter huren, je kunt hem whatsappen (505-88431246) zodat je geen extra kosten maakt voor een booking. Zeker een aanrader wat ons betreft!

Hoe kom je op Ometepe?

Je gaat hoe dan ook met de boot vanaf San Jorge naar het eiland. Eerder ging er ook een boot vanaf Granada maar die vaart niet meer. Je koopt een kaartje in de haven van San Jorge. Je betaalt €0,80 om de haven op te mogen (een soort van tax) en €1,30 voor een enkeltje naar de haven van Moyogalpa. Na anderhalf uur varen kom je aan in de haven. Dit is de grootste plaats van het eiland. Hier zijn ook veel accommodaties of regel je het vervoer naar de andere kant van het eiland.

Kom je vanaf Granada naar San Jorge (via Rivas)

Je neemt de bus van Granada naar Rivas. Dit kost je 2 euro (inclusief je tas) en de rit duurt anderhalf uur. In Rivas stap je in een taxi voor maximaal €0,80 die je brengt naar de haven (San Jorge).

Kom je vanaf Peñas Blancas (de grens met Costa Rica) naar San Jorge

Je neemt de bus van Peñas Blancas naar Rivas. Dit kost je een euro en de rit duurt 45 minuten. In Rivas stap je in een taxi voor maximaal €0,80 die je brengt naar de haven (San Jorge).

Op naar de bestemmingen!

Voor de meeste reizigers is de volgende bestemming vanaf Ometepe: Granada, Léon of San Juan del Sur.

Ben je benieuwd hoe het gaat als je de grens over gaat naar Costa Rica? Klik hier!