Ben je van plan om van Chiang Mai naar Pai te gaan tijdens je reis? Huur dan een scooter en rijd deze geweldige weg zelf! Trotseer zelf de 762 bochten! Je leest het goed, 762 bochten! Het is een intensieve tocht die je niet snel vergeet!

Hoe regel je de rit?

Als je van Chiang Mai naar Pai gaat om daar te overnachten is het handig om je scooter te huren via AYA service. Dit is de enige rental waarbij je de scooter in Chiang Mai kunt huren en in Pai kunt afleveren (of andersom).
Er zijn ook andere scooter verhuurbedrijven maar deze hebben geen locatie in Pai waardoor er geen éénrichtingsverkeer is. Vooraf heb je geen reservering nodig maar het is wel handig om vroeg (rond 8:00 ) in de ochtend te gaan zodat je nog keuzes hebt uit verschillende scooters. Wij waren wat later, rond half 10, toen waren er vrijwel geen scooters meer waarop we samen konden rijden. We ‘moesten’ toen allebei een eigen scooter huren. Geen probleem, de prijs is alsnog erg laag.

Het regelen van je bagage!

AYA service is niet de meest vriendelijke maatschappij maar heeft als enige de service dat het je bagage aflevert bij het AYA service in Pai. Het kost je 150 Bath (€4,20) per scooter inclusief het afleveren van je bagage. Dit is natuurlijk erg weinig waardoor je de onvriendelijke service maar voor lief neemt. Je bagage wordt per busje vervoerd. Zodra je aankomt in Pai ligt je bagage waarschijnlijk al klaar, is dit niet het geval dan moet je even wachten. Iedereen kent de AYA service in Pai, je hoeft hier niet voor te zoeken.

De rit zelf is onwijs mooi!

De medewerkers van AYA service gaven aan dat de rit ongeveer 3-4 uur zou duren. Wij deden er 6 uur over en hebben niet extreem langzaam gereden of vaak gestopt. Houd rekening met een reistijd van 6-7 uur, er zijn veel bochten, uitzichtpunten en een aantal restaurants langs de weg.
Let op: Je krijgt de scooter zo goed als leeg mee. Tank je scooter bij het eerste benzinepomp vol en vlak voor je de bergen in gaat (naar de route 1095, je kan deze niet missen) nog een keer helemaal vol zodat je niet halverwege zonder benzine komt te staan. Er zijn namelijk in de bergen geen tankstations te vinden.

Wat neem je mee?

Internationaal rijbewijs! Wij werden vrijwel direct aangehouden door de Thaise politie, ze vroegen om ons (internationaal) rijbewijs. Toen we dit internationale rijbewijs lieten zien mochten we direct doorrijden. Je kunt deze voor een paar euro laten maken bij de ANWB in Nederland.

Helm! Je krijgt een helm bij de verhuur service, je betaalt hier een borg voor die je in Pai weer terugkrijgt. Er zijn veel toeristen die rijden zonder helm, waarom? Geen idee. Doe sowieso een helm op, je wordt hierdoor minder snel aangehouden en het is sowieso veiliger!

Zonnebrand! Wij reden de rit op een bewolkte dag maar zijn volledig verbrand. Maak niet dezelfde fout als wij en smeer je goed in.

Een regenjas is ook niet overbodig! Wij hadden heel af en toe een bui aangezien je hoog in de bergen rijd. Het kan vrij koud zijn in de bergen en je zult tussen de wolken door rijden. Daarom kan een vest of een fijne regenjas wel van pas komen!

Een paar liter water is handig, het kan namelijk flink warm zijn tijdens de rit. Ook wat eten voor tussendoor is wel fijn maar niet noodzakelijk want er zijn verschillende kleine restaurants onderweg die heerlijke shakes en eten verkopen.

Niet noodzakelijk maar wel handig is om een route te hebben. Je kunt bijvoorbeeld maps.me downloaden zodat je weet hoever je nog moet rijden. Als je de route 1095 volgt kan het niet missen, je rijdt goed!