Heerlijk eten en goedkoop overnachten tussen de rijstvelden?
Pai is extreem goedkoop, gezellig en heeft geweldige bezienswaardigheden die je kunt bezoeken!
Pai is een klein stadje bovenin Thailand, je kunt hier makkelijk komen vanaf Chiang Mai het is namelijk maar 145 kilometer rijden.

Wat te doen in Pai?

In Pai huur je al een scooter voor 6 euro per 24 uur. Hiermee kan je zelf op pad naar de onderstaande bezienswaardigheden. Het rijden zelf is al een uitje!

#1 Wandel door de Pai Canyon!

De roodachtige grond en de (vrij) diepe kliffen zijn kenmerkend voor de Pai Canyon. Heb jij genoeg evenwicht om over de smalle paden te lopen?
Een paar kilometer vanaf het centrum van Pai ligt de Pai Canyon, deze is makkelijk per scooter te bereiken. Het is verstandig om in de ochtend te gaan of aan het eind van de dag, het kan namelijk erg warm worden doordat er geen begroeiing is. De entree is gratis en je scooter parkeer je onderaan de canyon.

#2 Lopen over de Pai Bamboo Bridge!

Lopen door de rijstvelden op een gevlochten bamboo brug?
Vlakbij Pai kan je deze 850 meter lange bamboebrug vinden midden tussen de rijstvelden. De entree is gratis maar men verwacht wel een kleine bijdrage.

#3 Sfeer proeven op de avondmarkt: Pai Walking Street!

Hou je van het Thaise eten en gezelligheid? Kom dan sfeer proeven op de Pai Walking Street.
Er zijn veel verschillende hapjes die je kunt kopen voor nog geen euro. Van de overheerlijke Pad Thai tot aan gefrituurde viskoekjes, er is van alles te krijgen. Ook de heerlijke verse sapjes en souvenirs ontbreken niet.

#4 Lekker badderen in de Hotspring!

Lekker badderen in temperaturen van rond de 30 graden midden in de natuur? 
Je kunt de Hotspring (Sai Ngam) met de scooter bereiken. Het is een half uur rijden vanaf Pai, de rit kan vrij steil zijn (zeker op het eind). De entree is 200 Bath (5 euro) per persoon, dit is vrij prijzig voor Thaise begrippen. Wil je goedkoper genieten in hetzelfde bad? Dat kan maar dan moet je er wat vroeger uit.
’s Morgens is het namelijk meer dan de helft goedkoper. Voor 8:00 heb je namelijk maar 1 post waar je moet betalen, dit is bij de hofspring zelf. Als je na 8:00 komt dan hebben ze een extra post gezet aan het begin van de weg waar je ook nog eens moet betalen.

#5 Kijk uit over de vallei van Pai bij het Yun Lai viewpoint!

Op nog geen 10 minuten rijden vanaf Pai heb je dit geweldige uitzicht over de vallei van Pai.  De entree is 20 Bath (50 cent). Op weg naar het viewpoint kom je ook langs een waterval, leuk om te bekijken!

Accommodatie tip

Wij verbleven bij ‘The Country Side Pai’. Hier heb je voor 16 euro per nacht een eigen huisje met een geweldig uitzicht en ook nog een zwembad! Het ligt midden tussen de rijstvelden, de mensen zijn extreem vriendelijk en is goed gelegen ten opzichte van  het centrum. Wij zouden deze accommodatie zeker aanraden!

Hoe kom ik in Pai?

Klik hier voor informatie over de geweldige scooterrit van Chiang Mai naar Pai! Je kunt ook kiezen voor een busje, dit is helaas niet zo spectaculair en een reispilletje is geen overbodige luxe.

Bekijk hieronder onze video over Noord-Thailand!
Op naar de volgende bestemming!

Voor de meeste reizigers is de volgende bestemming: Ayutthaya of Chiang Mai.