Panama City is de hoofdstad van Panama. De stad met het Panamakanaal, Metropolitan Natural Park en de wolkenkrabbers! Panama City mag je zeker niet overslaan tijdens je reis!

Wat te doen in Panama City?
#1 Bekijk de skyline vanaf het Metropolitan park!

Bekijk de skyline van Panama City vanaf dit Natuurpark. De pittige wandeling is ongeveer 5 kilometer, je doet hier gemiddeld twee uur over. Je komt op verschillende uitkijkpunten die je een geweldig uitzicht geven: de skyline van Panama City met de aparte wolkenkrabbers. Onderweg kan je ook ‘wildlife’ zien. Wij zagen onder andere: neusberen, luiaards, apen en veel gekleurde vogels.

Dit park ligt een paar kilometer buiten Panama City en is makkelijk te bereiken met een taxi (Uber) voor een paar euro.

De entree kost 4 dollar per persoon.

#2 Wandelen door het oude centrum!

Het oude centum van Panama City is erg klein maar leuk om even doorheen te lopen richting het uitkijkpunt bij het water. Er zijn veel huizen en kerken opgeknapt en een aantal is geheel vervallen. Stel je er niet veel bij voor, binnen een half uur ben je er helemaal doorheen gelopen.

Verplaatsen in Panama City: De Metro 

Mocht je je willen verplaatsen binnen Panama dan kan je een (Uber) taxi of de metro nemen.

Voor je de metro ingaat heb je een metrokaart nodig waar je geld op zet zodat je kunt reizen. Deze kaart koop je in het automaat voor de poortjes. De kaart kost 2 euro en wordt door het automaat uitgegeven. Van je pas gaat 35 cent af als je door de poortjes gaat, waar je uitstapt mag jezelf bepalen. Je kunt dit geld op je pas zetten bij hetzelfde automaat waar je metrokaart uitkwam.

Vertrekken vanuit Panama City: Albrook station

Dit gigantische busstation ligt net buiten de stad. Je kunt hierheen met de metro, de Albrook terminal is het laatste station.

Hier Kun je vervoer regelen binnen het hele land en zelfs naar Mexico! Ook is hier gratis WiFi. Verplaatsen van Panama City naar Boquete.

Hoe kom je in Panama City vanaf het AirPort?

Als je landt op AirPort panama City (PTY) en je wil naar het centrum heb je eigenlijk maar 1 optie: de taxi.

De taxichauffeurs bij het AirPort vragen al snel 30 dollar naar het centrum. 

Als je Uber gebruikt kan je voor ongeveer 15 dollar naar het centrum worden gebracht. Download vooraf de app vast op je telefoon, op het AirPort heb je gratis WiFi zodat je Uber kunt gebruiken. 

Op naar de volgende bestemming!

Voor de meeste reizigers is de volgende bestemming vanaf Panama City: Boquete of naar Bocas del Torro.