Pangkor, strand en neushoornvogels! Pangkor is een waar paradijs als het gaat om tropische vogels en geweldige natuur! Er zijn gigantisch veel neushoornvogels op dit eiland.
Pangkor is een eiland dat een stuk minder bekend is als de eilanden Langkawi en Penang. Juist daarom moet jij naar Pangkor: geniet van het locale leven en kom helemaal tot rust!

#1 Geniet van het mooie ongerepte strand!

Nipah Bay is één van de bekendste stranden van Pangkor. Nipah Bay heeft een strand waarbij het water snel diep wordt, heerlijk om lekker af te koelen. Ook heeft het een geweldige rotsformaties aan de linkerkant van het strand. Snorkelen vanaf het strand kan wel maar je zult niet veel zien omdat het water niet erg helder is. 

#2 Voer de neushoornvogels!

Af en toe zie je een neushoornvogel op het eiland maar wil je er heel veel tegelijk zien? Kom dan naar ‘Sunset View’ een accommodatie waar ze elke dag om 18.30 de neushoornvogels voeren. Je mag zelf ook de vogels een banaan uit je hand laten pikken. Een geweldige ervaring!

#3 Ontdek Coral Bay!

Dit strand is een stuk minder druk dan Nipah Bay maar zeker niet minder mooi. Drink hier een van de verse sapjes en geniet van het prachtige rustige strand!

Bekijk onze video!
Accommodaties

In het weekend en op locale feestdagen kan het erg druk zijn op Pangkor. Handig om vooraf even te googelen en alvast je accommodatie te reserveren zodat je zeker bent van een mooie plek voor een goede prijs. 

Vervoer op Pangkor

Overal op Pangkor zie je ze rijden: de roze busjes. Ze hebben allemaal dezelfde prijs en ze rijden je het hele eiland over.

Hoe kom je op Pangkor?

De boot naar Pangkor gaat vanaf de haven in Lumut. De boot vertrekt elk half uur van 7:00 tot 20:30. 
Vanaf Kuala Lumpur naar Lumut doe je er ongeveer 4 uur over. Vanaf Penang doe je er ongeveer 5 uur over.

Op naar de volgende bestemming!

Voor de meeste reizigers is de volgende bestemming vanaf Pangkor: Cameron HighlandsKuala Lumpur of Langkawi.

Ben je benieuwd naar onze reisroute? Klik hier!