Cambodja is een land dat niet veel highlights heeft. Maar de Highlights die het heeft zijn écht geweldig! 
Kom naar Cambodja en ontmoet de meest vriendelijke bevolking van Azië, zwem in de blauwste zeeën en duik in de gruwelijke geschiedenis!
Cambodja is in vergelijking met Nederland spotgoedkoop, het eten is heerlijk gekruid en staat al voor je klaar!

Klimaat

In Cambodja is etmaaltemperatuur die het hele jaar rond de 30 graden ligt! Zonnebrand meenemen dus!

Taal

De bevolking spreekt Cambodjaans, daar kan de gemiddelde Nederlander niet veel van verstaan. Veel hoteleigenaren, taxichauffeurs en mensen die een slaatje willen slaan uit het toerisme spreken een aardig woordje Engels. Het is makkelijk te communiceren in toeristische plaatsen en bij de hotels.

Accommodaties

Aan accomodaties geen gebrek, er zijn meer dan genoeg accomodaties. En ook nog eens spotgoedkoop! Als je tussen de 15 en 20 euro per nacht een privé kamer zoekt heb je meer dan genoeg keuze. De accomodaties waar wij in sliepen waren erg schoon, vaak met zwembad en ontbijt. Tip: zoek op beoordeling van de accomodaties, wij zoeken altijd een accommodatie dat minimaal een 8,5 krijgt op booking.com en lees natuurlijk even de ervaringen van andere gasten.

Keuken

Rijst of noodles zijn de basis van de Cambodjaanse keuken. De Cambodjanen kijken het af bij de buurlanden Vietnam en Thailand. Hierdoor krijg je ook de smaken pittig, zuur, zoet, zout en bitter als basis voor het eten. Het leuke is dat je (vaak) bij je maaltijd een pot thee op tafel krijgt en een glas met ijsklonten, dit is (vrijwel altijd) gratis.

Visum

Je hebt voor Cambodja een visum nodig. Regel dit vooraf online, let goed op want de prijzen voor het aanvragen verschillen enorm.

Geld pinnen 

In Cambodja betaal je met de Riel. Eén euro is omgerekend 4535.21 Riel, maar gelukkig kan je in veel gevallen betalen in dollars. De Cambodjanen nemen ook liever dollars aan dan Riel. Je krijgt vaak wel je wisselgeld in Riel terug. Er zijn meer dan voldoende geldautomaten in Cambodja. Je kunt vrijwel in elke stad kan je pinnen met je (maestro) pinpas, je moet dan wel je pas op ‘buiten Europa’ aan hebben staan. Ook al staat er geen Maestro-teken op de pinautomaat deed de automaat altijd wel wat hij moest doen: geld geven.

Als backup hebben we altijd een creditcard bij ons. 

Je moet wel rekening houden met pinkosten van ongeveer 5 euro per transactie. Wij pinden altijd het hoogste bedrag dat kon zodat we zo min mogelijk kosten hiervoor kwijt waren. Vergeet niet op ‘without conversion’ te drukken, anders rekent de bank zelf ook nog een koers wat voor henzelf voordelig is en voor jou absoluut niet!

Vervoer in Cambodja

De grootste afstanden kan je het best afleggen door met de bus te gaan. De bussen zijn goedkoop en zeer comfortabel. In de nacht heb je keuze uit slaapbussen of hotelbussen (hotelbussen kan je echt in een soort van bed liggen, bij de slaapbussen gaat alleen je stoel iets naar achter). Ook zijn er internationale vliegvelden en natuurlijk de taxi’s.

Wassen bij een laundry service

Niks is fijner dan heerlijk ruikende was! Bij sommige hotels kan het vrij prijzig zijn als je de was laat doen. Wij lieten de was altijd doen door een laundry service. hier betaal je per kilo. Voor omgerekend 2-3 euro konden wij de hele inhoud van de backpack laten wassen. Het grote voordeel? Je krijgt het gewassen, gevouwen en gestreken (zelfs je sokken en onderbroeken) weer mee.

Handig om te weten
  • Je kunt je eigen stekker meenemen, in heel Cambodja past je Nederlandse stekker in de stopcontacten.
  • Je kunt in dollars betalen in Cambodja.
  • Supermarkt Cirkle K, hier is echt alles te koop. Van pleisters en paracetamol tot muggenspray en tosti’s die ze zelfs voor je opwarmen! Neem dus niet teveel mee.
Bekijk de video over Cambodja!
Op naar de bestemmingen!

1 comment

  1. Wat gaaf! Wij fietsen eigenlijk nooit tijdens onze reizen, toch eens doen denk ik. Wel ontdekten we Koh Samui per scooter, ook best een avontuur haha. Dit ziet er wel echt uit als een paradijsje! Haha, op een scooter is voor mij net iets te veel avontuur. Ik ben echt een brokkenpiloot. Een fiets was op Koh Mak een prima alternatief aangezien het eiland zo klein en vlak is. Ik fiets sowieso heel vaak tijdens mijn reizen en stedentrips..vind het een heel fijne manier op een plek te ontdekken.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *