De apen slingeren in de bomen en zo af en toe hoor je ze hard brullen. Ook kolibries en andere mooigekleurde vogels zie je overal vliegen, we love it!

Puerto Viejo ligt vlak bij de grens van Panama. Het is de best bezochte toeristenplaats aan de Caribische zee. Het centrum van Puerto Viejo is klein maar erg gezellig. Er zijn veel stranden en de natuur is geweldig.

Wat te doen in Puerto Viejo?
#1 Loop de Playa Cocles trail door het bos in Puerto Viejo zelf!

Het is erg gemakkelijk, je steekt de straat over richting het water en loopt richting deze korte trail. De trail start bij ‘The Lazy Loft Hostel’ en is een kleine kilometer lang. Wij vonden het leuk om te lopen. Je moet natuurlijk geluk hebben met de dieren die er op dat moment zitten. Wij zagen veel howler monkeys, nouja zagen.. je hoort ze al van een afstand! Er zijn toeristen die er sloths (luiaards) hebben gespot maar wij hebben deze niet gezien.
Je loopt een pad langs het strand, je kunt hier ook stoppen om te snorkelen! Houd er wel rekening mee dat snorkels huren in Puerto Viejo rond de 10 a 15 dollar per dag. Wij kochten daarom onze snorkelset in Nederland.

#2 Fiets naar Manzanillo, een karakteristiek strand! De weg ernaar toe is al een uitje opzich!

In Puerto Viejo kan je overal wel een fiets huren. Voor een ‘gewone’ fiets betaal je al snel 6 dollar per voor een halve dag. Net iets buiten het centrum zit ook een fietsverhuur waar je voor 6 dollar de fiets hebt voor 24 uur. Ook worden er scooters, motoren en elektrische fietsen verhuurd, die zijn iets duurder. De prijzen verschillen enorm voor het huren van een fiets, als je slim bent loop even een rondje door het centrum voor de beste prijs.

Het is ongeveer 50 minuten fietsen naar Manzanillo. Hier vind je een geweldig strand met palmbomen en een kort zandstrand. In het weekend zijn er veel Panamezen die er lekker aan het zwemmen of barbecuen zijn. Sommige Panamezen verkopen ook kip spiesjes van de barbecue langs de kant van de weg. Er is genoeg schaduw waar je lekker in kunt liggen en er zijn ook genoeg restaurantjes om lekker te eten of te drinken.

Onderweg naar Manzanillo kom je nog langs drie andere stranden: Playa Cocles en Punta Uva en Playa Chiquita. Alledrie de stranden zijn de moeite waard om even een kijkje te nemen. Ze hebben alledrie dezelfde kenmerken: een ruw palmstrand aan een helderblauwe zee.
Onderweg zie je veel verschillende planten en bomen, ook zijn er gigantisch veel gekleurde vogels, vlinders en spinnen.
Het is een geweldige fietstocht door een adembenemende natuur!

#3 Regel een nachttour!

Dacht je dat Costa Rica alleen overdag een mooie natuur had? In de nacht is het nog veel spectaculairder!
Als je een nachttour boekt wordt je rond 19.00 opgehaald bij je hotel of hostel. Bewapend met rubber laarzen en een zaklamp ga je vier uur lang op zoek naar bizarre dieren!

#4 Breng een bezoek aan Cahuita national park!

Op 20 kilometer van Puerto Viejo ligt het national park Cahuita. Hier kun je door de jungle lopen en kom je bij verschillende stranden uit. De tocht duurt ongeveer 4 uur. Je kunt hier dieren spotten zoals luiaards, apen en wasberen.

Cahuita National Park is eenvoudig te bereiken met het openbare vervoer vanuit Puerto Viejo. Je pakt voor ongeveer 2 euro de bus bij het Mepe busstation richting Limón en stapt bij Cahuita uit, dit kan niet missen omdat de bus stopt bij een kleine busstation. Je betaalt voor dit nationale park geen entree maar een eigen bijdrage.

#5 Ga kajakken bij Punta Uva!

Bij Punta Uva kun je een kajak huren en over de zee heen peddelen. Ook kun je ervoor kiezen om over de rivier te kajakken, deze ligt achter de zee en is eenvoudig te bereiken.

Op naar de volgende bestemming!

Voor de meeste reizigers is de volgende bestemming vanaf Puerto Viejo: Bocas del Toro in Panama, Playa Bonita of naar Tortuguero.