Rondreizen door Mexico, Guatemala en Belize, waar begin je? Wat wil je zien? Wat is er allemaal te doen? Hoe werkt het met de grensovergangen? Hoe lang ben je onderweg? Bekijk hieronder onze route van 4 tot 6 weken door Mexico, Guatemala en Belize en hopelijk haal je er iets uit voor jouw reis!

Bedenk op welke manier jij reist!

Om te beginnen is het belangrijk te weten dat iedereen op zijn eigen tempo reist. Wat de één een verschrikkelijke stad vindt, vermaakt de ander zich er prima. Bovendien is heel persoonlijk hoe je je reisroute samen stelt en hoeveel tijd je hebt om te reizen. Wij beschrijven een route van 4 tot 6 weken, afhankelijk van hoe snel je reist. Concluderend: bepaal je eigen reis!

Start en ticket!

Wij deden over onderstaande route 6 weken, maar het zou ook prima in 4 weken kunnen. De start is in Cancun, dit is een groot airport in Mexico waarbij wij een goede ticketprijs vonden (€360 per persoon voor een enkeltje vanaf Amsterdam).

Wij houden er van om op ons gemak te reizen, af en toe 3-4 nachten op een plaats te blijven hangen als we dit leuk vinden. Mocht je een taalcursus van meerdere dagen willen doen dan heb je uiteraard ook iets meer tijd nodig in je planning.

Wanneer wil je reizen?

Tijdens onze route hebben wij nooit ‘s nachts hoeven reizen, wij houden hier persoonlijk niet van dus wij kozen ervoor om de lange afstanden vroeg (6.00 ‘s ochtends) te starten.

Als je meer wil weten over de grensovergang van Mexico naar Belize, Belize naar Guatemala of van Guatemala naar Mexico dan kan je dat vinden op deze site.
Ten slotte hebben wij de tips op een rijtje gezet. Wij hopen dat je hier iets aan hebt en dat het wat toevoegt aan jouw reis!

Verzuip je zelf niet in te veel informatie en trek lekker je eigen plan!
Deze plekken bezochten wij:
Mexico

Belize

Guatemala